Danas oblačno, moguć snijeg u višim predjelima

U Republici Srpskoj danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini krajeva, a snijeg se očekuje popodne u višim predjelima i na planinama.

Republika Srpska 07.02.2022 | 08:41
Danas oblačno, moguć snijeg u višim predjelima

Tokom prijepodneva očekuje se da premiještanje oblačnosti sa sjeverozapada i sjevera donese kišu prvo na sjeveru, a zatim većini predjela, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U višim predjelima popodne se očekuje susnježica, a na planinama snijeg. Povremeno će biti i pojačanog vjetra i grmljavina, kao i jačih pljuskova.

Na zapadu i sjeverozapadu popodne se očekuje prestanak padavina uz smanjenje oblačnosti, dok će od centralnih predjela ka istoku biti padavina, u planinama i uz provijavanje slabog snijega.

Doći će do pada temperature. Dnevna temperatura vazduha od dva do osam, na jugu do 10 stepeni Celzijusa, na zapadu prijepodnevna viša od popodnevne i do 13 stepeni Celzijusa. U višim predjelima od minus jedan stepen, a popodne u osjetnijem padu.

Duvaće slab do umjeren vjetar, u planinama i jak južni, tokom prijepodneva u skretanju na umjeren do jak sjeverozapadni.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom u južnim i jugozapadnim dijelovima.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus tri, Čemerno nula, Višegrad i Rudo jedan, Han Pijesak tri, Kalinovik, Gacko i Doboj četiri, Sokolac i Livno pet, Bijeljina i Drinić šest, Bileća, Zvornik, Grude i Zenica sedam, Foča, Drvar i Sarajevo osam, Mrkonjić Grad, Novi Grad i Bugojno devet, Šipovo, Ribnik, Jajce, Mostar, Trebinje i Srebrenica 10, Bihać, Gradačac i Tuzla 11, Sanski Most 12, Banjaluka i Neum 13 stepeni Celzijusa.

Najviše snijega i jutros je izmjereno na Han Pijesku 39 centimetara zatim na Čemernu 29, na Sokocu 15, u Kalinoviku 10, u Mrkonjić Gradu pet, u Srebrenici tri, u Rudom dva i u Višegradu jedan centimetar.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar