Sjednica Narodne skupštine je bila farsa i obmana

- Ova sjednica je trebala da posluži vlasti da se opere i amnestira od politike koju je vodila svih ovih mjeseci a na koju smo svo vrijeme upozoravali da je loša. Ona je verifikovala povratak vlasti u institucije BiH – istakao je Šarović.  

Republika Srpska 02.02.2022 | 13:52
Sjednica Narodne skupštine je bila farsa i obmana

- SNSD se vraća u institucije BiH, to jasno stoji u zaključcima.  Cijela farsa od posebne sjednice Narodne skupštine je bila jedan vješti scenario u kome smo se svi ispričali a plasirani su zaključci koji nisu imali nikakve veze sa sjednicom. – poručio je danas Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke na pres konferenciji u Banjaluci. 

"Ova sjednica je trebala da posluži vlasti da se opere i amnestira od politike koju je vodila svih ovih mjeseci a na koju smo svo vrijeme upozoravali da je loša. Ona je verifikovala povratak vlasti u institucije BiH“, istakao je Šarović.  

On se osvrnuo i na incident izbacivanja poslanika Nebojše Vukanovića iz Kluba SDS-a sa sjednice, nazvavši to sramnim nakon čega su poslanici opozicije napustili sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske.

„Ja sam planirao da repliciram Dodiku ali nakon nepravednog izbacivanja Vukanovića odlučili smo se na čin solirarnosti prema našem narodnom poslaniku. U protivnom glasali bismo protiv zaključaka Narodne skupštine jer su oni amnestija SNSD-a od njihove propale politike“, poručio je predsjednik SDS. 

On kaže da većina stvari koji se nalaze u zaključcima nisu ni spomenute u uvodim riječima predlagača. 

„Amnestirana je vlast za kontinuirano kršenje zaključaka Narodne skupštine RS iz jula mjeseca 2021. godine jer je u prvoj tačci rečeno da su predstavnici Republike Srpske u instuticijama BiH do kraja poštovali zaključke Narodne skupštine RS što je klasična laž. Samo u decembru mjesecu Savjet ministara je dva put zasjedao. Da li je to u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, pitam ja vas", kazao je Šarović. 

On je jučerašnje zajedanje Narodne skupštine RS nazvao nezabilježenom farsom i obmanom. 

„Nije ni trebala ova posebna sjednica jer su oni naumili da se vrate u institucije BiH sa ili bez sjednice. Nismo htjeli biti učesnici ove jučerašnje farse na bilo koji način“, kazao je Šarović.  

(BN) 

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Сам

02.02.2022 13:19

Нисте требали са смрадовима ни бити на сједници, а поготово слушати њихове небулозе и увреде,што више насједате на њихове лажи.? ,

ODGOVORITE
Name

Nedo

02.02.2022 13:22

Narodna Skupstina Republike Srpske se vise ne bi trebala sastajati dok ne prodju izbori i dok se ne bude vidjelo ko ce da vlada Republikom Srpskom? Cije ovce, onoga i livada.

ODGOVORITE
Name

Re

02.02.2022 22:36

Bas tako.

Name

A

02.02.2022 13:26

Farsa je više od 25 godina, a ne samo juče

ODGOVORITE
Name

pozorište

02.02.2022 13:26

Ne samo jučerašnje,svako posebno zasjedanje je bilo tako.Svaka iole ozbiljna država bi se trebala stidjeti ovakvih ,perfidnih i prejeftinih predstava,ali pošto mi to nismo,onda je sve u nivuo rijalitija.Ovde su,zabrinjavajući i veći problem konzumenti od samih izvodjača,jer oni svoje predstave i prave za njih.Kad se publika promjeni,ovi glumci će sami nestati.

ODGOVORITE
Name

Eh

02.02.2022 13:33

Dibrooo jutroo!! Oni su cilj ispunili i sad laganooo u vlast sa masinerijommmm glasackom! Papcimaa potkovanim lobistimaaa preletacimaaa spavacimaaaa a vi ??? I dalje u opozicijuuu koje je vuse od pola spavacaaa ogrezlih lopovaa uhodanih od rata do danas!! Njihove institucijee njihova vlast njihovo bahacenjeee za Ginisa uz opozicijuu i tako od rata traje sa farsom od izbora dogovorenuh prepustenuh prodatih glasova pozicija trgovci raznih partija !!!! Bagra balkanskaaa narod u nestajanjuu bjezii!! Zlo 21 vijeka

ODGOVORITE
Name

re

02.02.2022 14:10

Svima odgovara!I Briselu ,istoku ,zapadu,domacim krvopijama i narodu koji je odlucio da pliva u mutnom.Deviza ne talasaj za sad tj ostavi za kasnije

Name

Dusan

02.02.2022 14:25

Opozicija u skupstini je privjesak vlastodrsci nedaju progovoriti svakako rade kako oni kazu zato najbolje neprisustvovati

Name

Eh

02.02.2022 14:28

Jucerasnja sjednica NSRS je skup seljaka vladajucih stranaka koji zele da pokazu kako su sila narodu a kada se stisnu baji m**a onda ga stite njegovi dupolizci tako je stalno.

ODGOVORITE
Name

RT

02.02.2022 14:33

Daj oslobodite nas sa vasim prepucavanjem. Svi ste vi isti.

ODGOVORITE
Name

Beogradski sindikat

02.02.2022 14:34

Sistem te laze Ne vjeruj sta ti kaze;

ODGOVORITE
Name

Iskreno

02.02.2022 14:40

Ja kada vidim da me neko obmanjuje i laže, ja dalje ne želim da se viđam, satajem i razgovaram sa njim !

ODGOVORITE
Name

Viskovic

02.02.2022 15:18

Gospodine Sarovicu,ne kukajte vise i ne ponavljajte kao papagaji pricu o Dodiku .Dodik je izdajnik R.Srpske i ako imate mogucnosti da ga zaustavite u unistavanju R.Srpske,preduzmite pravnim ili drugim sredstvima(protestima)njegovo pogubno djelovanje.Ako ne mozete,cutite !

ODGOVORITE
Name

Q

02.02.2022 17:38

I ti si kao i oni jedna obična farsa i obmana. Idi jaranima Cicku i Obrenu, ne foliraj više.

ODGOVORITE