Dovezeni bez svijesti, jedan mladić preminuo

Dva mladića dovezena su jutros u 7.35 sati u Dom zdravlja u Prozoru u besvjesnom stanju, a nešto kasnije jedan od njih je preminuo.

Bosna i Hercegovina 30.01.2022 | 12:56
Dovezeni bez svijesti, jedan mladić preminuo

Kako prenosi Dnevni avaz, tragedija se dogodila u mjestu Kovačevo Polje kod Prozora.

Kako je potvrđeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona za pomenuti medij, u Dom zdravlja Prozor su jutros u 7:35 sati dovezeni 20-godišnji A.J. iz Kovačević Polja i I. M. iz Gornjeg Vakufa.

Nažalost, uprkos naporima ljekarskog osoblja i reanimaciji, I. M. nije bilo spasa te je dežurni ljekar konstatovao smrt, dok je A.J. prevezen u mostarsku bolnicu.

Upravo su o tome policiju u Prozoru obavijestili iz Doma zdravlja, nakon čega je dežurni tužilac Tužilaštva HNK sa uviđajnom ekipom PU Konjic izašla na lice mjesta.

Iz Tužilaštva HNK su za Avaz rekli da će više informacija imati kasnije.

"Naložena je obdukcija smrtno stradale osobe, a preduzimaju se sve neophodne istražne radnje s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti", kratko je rečeno iz Tužilaštva HNK.

Prema nezvaničnim informacijama mladići su, nakon sinoćnjeg izlaska, prespavali u porodičnoj kući, koja najvjerovatnije, pripada A. J. Takođe, špekuliše se da je do tragedije došlo najvjerovatnije usljed trovanja ugljen monoksidom.

(Avaz/foto: RAMSKI VIJESNIK)

Komentari / 0

Ostavite komentar