Višković zove Novalića i partnere SDA u pomoć

Pošto opozicija u Republici Srpskoj nema namjeru da aktuelnu vlast vadi iz problema onda je režimu jedino preostalo da tu ulogu odigraju njihovi partneri bez kojih SNSD ne može opstati a to su SDA I HDZ – isakao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS komentarišući Viškovićev poziv Novaliću za održavanje zajedničke sjednice entitetskih vlada. 

Republika Srpska 26.01.2022 | 12:42
Višković zove Novalića i partnere SDA u pomoć

„Uski krugovi ljudi i zidovi koji imaju uši znaju da je Radovan Višković prije par dana, slao svoje poklisare u Sarajevo kod Novalića da ga moli da ne izlazi na Banjalučku berzu i ne kupuje akcije HET-a kao što je Novalić najavio, a da li su Viškovićevi poklisari nosili pune bisage dukata, to ne bih znao reći. Doduše, ne bi me iznenadilo i da jesu, jer se i ranije izbjegavanje poniženja znalo plaćati suvim zlatom“  -sugerisao je Govedarica.

Ako Novalić prihvati poziv za održavanjem zajedničke sjednice, kazao je član Predsjedništva SDS, ostaje samo da se nadamo da ustupci koje će zbog sveukupne situacije Višković morati da pravi neće biti na štetu Republike Srpske i njenog naroda.
 
Govedarica ističe da poziv Radovana Viškoviću Fadilu Novaliću da se održe sjednice entitetskih vlada na kojoj bi se raspravljalo o nekoj kako je proteklih dana zovu, aktuelnoj političko-ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini, ne predstavlja nikakvo iznenađenje.

„Naravno, Viškovića žuljaju i sredstva od raspodjele akciza na gorivo koja su odavno blokirana pa bi sa Novalićem da vidi kako u blokadi da odblokira sredstva od akciza na gorivo koje su nam povećali 2018. godine svojom odlukom upravo SNSD, SDA i HDZ iako tada nisu bili u zvaničnoj koaliciji“ – zaključio je Govedarica. 

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Nada

26.01.2022 15:13

Najverovatnije traže rešenje za privatizaciju Elektroprivede RS, između ostalog. Napadaju Vukana a oni zovu lidere iz Federacije a ni sami ne znaju zašto to rade. Pokvareni i korumpirani eto što. A šta je sa prenosima nadležnosti.?!

ODGOVORITE
Name

kava nadleznost

26.01.2022 19:14

Pa kad odu sume i elektroprivreda kakva ti vise nadleznost treba!Nadleznost nad putevima!

Name

Tatar

26.01.2022 15:29

Ne.Ti ustupci nece biti na stetu RS nego na stetu republike Tunguzije.Ma kako vas vise nije stid izvucite ye svoje guzice iz fotelja ucinite konačnici nesto za dobrobit naroda

ODGOVORITE
Name

Nije nego

26.01.2022 15:29

Bitno je da si se ti uhljebio, odmah je lako voditi politiku i borbu bez nekog velikog naprezanja, polako.

ODGOVORITE
Name

Milan

26.01.2022 15:32

Tako rade samo mudri i odmjereni političari koji kada naprave nekoliko koraka naprijed, zastanu da ne bi porušili ono što je do tada urađeno i uzmu tajm aut da se smiri situacija i opet nastavi naprijed. Bravo za Viškovića.

ODGOVORITE
Name

Milan 2

26.01.2022 15:41

Što se tiče privatizacije HET-a od strane Elektroprivrede Federacije BiH, ta tema je potpuno deplasirana jer Elektroprivredu Federacije BiH nema za šta pašče ujesti. Zato u takvu priču kako je Višković "molio" Novalića da ne privatizuju HET ne vjeruju više ni oni koji su tu priču izmislili.

ODGOVORITE
Name

Vlado

26.01.2022 16:57

Samo se prepucavate a u potpuno ste isti takmicite se ko ce vise udovoljiti bakiru dodik svercer ti dezerter ne znate vi kako je ratovati za drzavu a sada se vi takmicite kako je unistiti

ODGOVORITE