Evropol obavijestio MUP Srbije: Kriminalna grupa namjerava atentat na Vučića!

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je večeras da je posredstvom Evropola i sluzbenih vidova komunikcije između policija, 14. januara srpska policija dobila informaciju pod oznakom hitno o postojanju organizovane kriminalizovane grupe koja koja ima za cilj ubistvo, atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Srbija 21.01.2022 | 19:47
Evropol obavijestio MUP Srbije: Kriminalna grupa namjerava atentat na Vučića!

"Nakon što smo se u više ekspertskih nivoa uverili u kvalitet i vrednost dobijene informacije pripadnicii MUP-a i BIA, zajedno sa Evropolom, kao i partnerskim službama od kojih smo informaciju dobili, pokrenuli smo opsežnu akciju na utvrđivanju identiteta svih pripadnika ove zločinačke organizacije, a na njenom čelu je Radoje Zvicer, crnogorski držvaljanin za kojim je Srbija već raspisala poternicu", rekao je Vulin.

Naveo je da je Zvicer organizator i jedan od vođa kavačkog klana odgvoran za šverc i ilegalnu prodaju narkotika ali i organizaciju i naručivanje više ubistava.

" Da li je on ovu grupu, okupio i organizovao sam ili je dobio naredbu od svog političkog vođe tek će utvrditi istraga, a do tada će MUP i BIA o svim saznanjima obavestavati Tužilaštvo za organizovani kriminal", rekao je Vulin na konferenciji za novinare.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

PALE

21.01.2022 22:04

a sta jesa nasim kavcanima u RS jesu li i oni to htjelida ubiju Vucica ,sta radi nase tuyilastvo nasapolicija ejjj srbine proklet li si

ODGOVORITE
Name

Agenda 2030

21.01.2022 22:15

Koje po redu, izbori se bliže.Koje gluposti se valjaju. Zamajacaj narod, kad nemaš šta drugo ponuditi.

ODGOVORITE
Name

Srbija

21.01.2022 22:36

Ovome se mora ozbiljno sve odraditi, pogledajte koja se droga lageruje po CG pa vjerujem da se novac od nje koristi za plaćanje ubica. Svs Srpske službe moraju bit na nogama a sigurno da Zvicer ima nalog dali je to Milo treba utvrditi preko svih mogućih službi.

ODGOVORITE
Name

Bivši pripadnik VRS

21.01.2022 22:45

To se šuti i radi, nadležni organi. Obavijesti se presjednik, a nadležni organi preduzimaju radnje, da se to ne dogodi. Ništa se ne govori, jer potencijalni "atentatori", mogu da mijenjaju mišljenje, i postupaju drugačije, a nije dobro, radi praćenja istih i njihovog privođenja pravdi. Možda je ovo i politički potez, zbog pada rejtinga, ali to ne znam komentarisati, samo kažem. Pozdrav dobrim ljudima.

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

21.01.2022 22:48

Šta se čudite, prvi predsjednik koji u svakom smislu jača Srbiju?! Stoga, smeta svima onima koji je ne vole!

ODGOVORITE
Name

Koja

22.01.2022 11:32

DRZAVA na ZAPADU??? KOJA ???

ODGOVORITE