Vera Matović pomagala kolegama u vreme pandemije!

Pevačica narodne muzike Vera Matović (75) na estradnoj sceni je punih 50 godina.

Zabava 17.01.2022 | 16:42
Vera Matović pomagala kolegama u vreme pandemije!

Njenu karijeru obeležili su rad, red i disciplina. Uprkos nezavidnoj situaciji za njenu branšu koja traje pune dve godine, Vera kaže da se pevači uvek snađu za novac, ali da su joj smrti mnogobrojnih janvih ličnosti tokom ovog perioda teško pale.

- Godina za nama bio je jedan zaista težak period. Leto je, hvala bogu, proradilo, mogli smo da putujemo, da nastupamo, da radimo ono što umemo i volimo - počinje pevačica, i dodaje:

Vera Matović
foto: Printscreen/Premijera

- Meni je teže što smo izgubili mnogo kolega, to mi je mnogo teže palo od finansijske krize. Za novac smo se mi uvek lako snalazili, neko je pozajmljvao, neko je nekog izdržavao i sve se to nekako nadoknadilo.

Da na estradi postoji empatija i razumevanje u teškim životnim situacijama svedoči Matovićka, koja kaže da su su joj se tokom pandemije neki prijatelji i kolege obraćali za finansijku pomoć.

- Bilo je prijatelja i kolega kojima sam pomagala, ali zašto bi se svi samo meni javljali?! Ja živim normalno kao i svaki drugi moj kolega koji je preživljavao ovu koronu. Pa kako oni, tako sam i ja. Nemam ja baš neki basnoslovni novac pa da mogu tek tako šakom i kapom da ga dajem - kaže Vera, i kometariše navode da je najbogatija pevačica na domaćoj estradnoj sceni:

Vera Matović
foto: Damir Dervišagić

- Ja sam ulagala u kuću, u neke druge stvari, ne idu u isto vreme i jare i pare. Ne mogu da ulažem u sve to i da ujedno imam i pare na gomili. To nigde nema.

Vera komentariše i činjenicu da, iako se pola veka bavi estradom, nikada nije bila poročna.

- Nikakav porok nikada nisam imala u životu. Osobu koja je jaka ličnost kao što sam ja ne može niko da navuče ni na šta! Ja ne znam zašto me novinari i dan-danas zovu za intervju, ne kockam se, ne pijem, niti se drogiram, niti izgovaram neke ružne reči... Pitam se ponekad šta ću ja medijima - iskrena je Vera, koja dodaje da nema čak ni depresivne faze kojima su sklone javne ličnosti:

- Ja sam jedna vesela žena. Čak i kada se dogodi nešto teško i tužno, ja nekako to pomerim u stranu i nastavim svoj život - završava Matovićka.

(Kurir.rs/Alo)

Komentari / 0

Ostavite komentar