Ne haje na optužbe: Dikaprio uživa na superjahti

Nakon što je novogodišnju noć proveo u društvu milijardera Ernesta Bertarelija, Džefa Bezosa i njegove devojke Loren Sančez, Drejka, i ostalih poznatih lica, Leonardo Dikaprio uslikan je kako odmor nastavlja ploveći na luksuznoj jahti, vrednoj 110 miliona dolara, u blizini karipskog ostrva Sent Bart.

Zabava 10.01.2022 | 10:36
Ne haje na optužbe: Dikaprio uživa na superjahti

S obzirom da holivudski glumac često posećuje atraktivne destinacije, a ima i dugu istoriju jahtanja na prelepim mestima, ovaj izlet ne bi bio toliko zapažen da Dikaprio nije jedan od glasnijih zagovornika za zaštiti životne sredine.

Kao ambasador UN-a koji se zalaže za podizanje svesti o tome kako klimatske promene i nemar o okolini utiču na čovečanstvo, glumac je nedavno pozvao svoje obožavaoce da obrate pažnju na ovaj problem, a ulogom u Netfliksovom hitu "Don’t Look Up" je dodatno skrenuo pažnju na to.

Uprkos svom stavu, Leonardo Dikaprio (47) od 1. januara plovi Karipskim morem na jahti, vrednoj 110 miliona dolara, koja je napunjena sa 523.000 litara goriva, a proizvodi ogromne količine ugljen-dioksida, otprilike koliko i prosečni automobil u godini, što itekako zagađuje okolinu.

Zbog toga je holivudski glumac ovih dana na meti kritika, a na mrežama se masovno komentarišu fotografije na kojim se vidi Dikaprio kako, u društvu kolege i prijatelja muzičara Lukasa Hasa, uživa sunčajući se i ispijajuću koktel na superjahti u blizini ostrva Sent Bart.

"Niko ne brine o okolini više od Holivuda. Imaju jahte, privatne avione i skupe automobile. Žive raskalašno. Nemojmo zaboraviti njihovu ljubav prema krvavim dijamantima. Srećni smo što su nam oni idoli", jedan je od komentara.

"Vidimo kako se Lenardo Dikaprio odmara na jahti, nakon žurke sa Džefom Bezosom za Novu Godinu, nadajući se da može da vas ubedi u svoju prevaru o klimatskim promenama. Jadni Leo", napisao je jedan korisnik Tvitera.

(B92)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Aco

10.01.2022 11:33

Ma iskreno boli ga patka.Od njega dosta,samo nek' uziva...

ODGOVORITE