Mostar: Poginuo u ruševini tragajući za željezom

Iz ruševne zgrade na mostarskom Bulevaru danas je izvučeno beživotno tijelo nepoznate muške osobe a do nesreće je došlo u poslijepodnevnim satima nakon što se obrušio dio zida na njega i usmrtio ga.

Bosna i Hercegovina 09.01.2022 | 15:34
Mostar: Poginuo u ruševini tragajući za željezom

Na teren su izašle ekipe Hitne pomoći, policije i vatrogasci koji su ispod urušenog materijala pronašli beživotno tijelo.. 

"Po dojavi o obrušavanju zida na teren je izašlo pet vozila PVP Mostar, kao i deset vatrogasaca", kazao je dežurni iz Profesionalne vatrogasne postrojbe grada  Mostara. .

Kako federalni mediji pišu, nesrećni  muškarac je u ruševinu ušao tragajući za starim željezom. U trenutku kada je  izvukao dio željeza iz ruševina, na njega se obrušio zid koji ga je zatrpao i usmrtio.

Ruševna zgrada jedan je od više desetaka u ratu oštećenih objekata koji 26 godina nakon završetka rata i dalje stoje neobnovljeni u samom centru Mostara.  

(Nezavisne novine)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Desa

09.01.2022 15:46

Evo slike u kakoj drzavi zivimo. Borba za komad hljeba I izgubis zivot.

ODGOVORITE
Name

Re

09.01.2022 16:49

Baš sam mislio napisati, zar u ovako bogatoj i uređenoj državi ljudi preživljavaju na ovakav način, neki i ne prežive ! Žao mi Čovjeka .

Name

ŽIKA Ž

12.01.2022 13:48

Duni vjetre malo sa Neretve, pa rastjeraj lopove po Mostaru (BiH). Hoćemo život a ne umiranje i ginenje. Ko ne može da obezbjedi život dostojan čovjeka u ovoj državi neka ide sa vlasti. Milorade, Bakire i Dragane, pustite Narod da radi i živi od poštenog rada, ima za sve.

Name

Kaiserkrone

09.01.2022 17:49

Pa zar u takvu rusevinu svako moze uci, i djeca, zar to nije ogradjeno? Izgleda da uvijek tragedija mora da se dogodi da bi nadlezni reagovali. Ah, da, opet smo kod nadleznosti.

ODGOVORITE