U Trnovu ubijena jedna osoba, tri povrijeđene

Jedno lice ubijeno je rano jutros u lovačkom domu na području Trnova, a tri su povrijeđena, rečeno je u MUP-u Кantona Sarajevo.

Bosna i Hercegovina 19.12.2021 | 11:33
U Trnovu ubijena jedna osoba, tri povrijeđene

Ubistvo je izvršeno iz lovačke puške, a iz kantonalnog MUP-a su naveli da je uhapšeno lice čiji su inicijali I.I. /68/ koje se tereti za ubistvo, prenose federalni mediji.

Portparol MUP-a Mirza Hadžiabdić je rekao da je jedan muškarac ranjen i prevezen u Кlinički centar gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, a da su lakše povrede od krhotina stakla dobili jedno odraslo lice i dijete.

Prema njegovim riječima, ranjeni muškarac je u stabilnom stanju i zadržan je na daljem liječenju, a drugo dvoje je poslije ukazane ljekarske pomoć otpušteno iz bolnice.

Ubistvo se dogodilo u lovačkom domu "Bašci" u mjestu Delijaš.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Кantonalnog tužilaštva Кantona Sarajevo koji je izašao na mjesto događaja i rukovodi uviđajem.

Na terenu su policijski službenici Uprave policije MUP-a Кantona Sarajevo, uz prisustvo ovlaštenih sudskih vještaka. Više informacija po završetku uviđaja.

(Srna/ foto: ilustracija)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zoom

19.12.2021 11:36

Pola države postalo lovci. Pojačati porez na oruzje za 10 puta, pa kome je do oruzja neka plati. Takođe, pojačati kazne za one koji drže nelegalno oružje. Saučešće porodici.

ODGOVORITE
Name

Na zalost

19.12.2021 13:10

Netreba porez već lekarska uverenja se daju svakom pola lovaca ima PTSP ili je penzionissno sa tom dijagnozom.

ODGOVORITE
Name

Tatar

19.12.2021 18:22

Cilj nasih vladara je da nas je sto manje pa eto sve po planu ide