Srbin u Nemačkoj naplaćivao WC putnicima na stanici pa priveden!

Nemački policajci uhapsili su srpskog državljanina (24) zbog prevare. On se tereti da je na glavnoj železničkoj stanici u gradu Bohum putnicima naplaćivao korišćenje toaleta!

Zanimljivosti 16.12.2021 | 16:35
Srbin u Nemačkoj naplaćivao WC putnicima na stanici pa priveden!

"Ovakav slučaj prevare dosad nije zabeležen u Nemačkoj", piše portal Waz.de i navodi da je Srbin imao saučesnika, tinejdžera (16) sa nemačkim državljanstvom. Prema navodima medija, u ponedeljak oko 14 sati zaposleni u železnici obavestili su federalnu policiju da su im se putnici žalili da neki sumnjivi likovi naplaćuju korišćenje toaleta. Po dolasku policajci su na licu mesta zatekli dvojicu železničara koji su zadržavali osumnjičene.

 

- Radnici železnice su od putnika dobili informaciju da su se dva muškarca predstavljala kao zaposleni i da su oni zaduženi za brigu o toaletima. Putnici- ma su govorili da su glavna vrata pokvarena i da u toalet mogu ući na sporedan ulaz, ali uz nadoknadu. Tada je utvrđeno da su sporedna vrata obijena - navode nemački mediji.

Nakon privođenja, obojica osumnjičenih su tvrdili da su optužbe besmislene i negirali krvicu. Čak su se kleli da se oni i ne poznaju i da su se slučajno sreli u toaletu. Nakon nekog vremena promenili su priču i počeli međusobno da se optužuju.

- Tokom ispitivanja osumnjičeni su pretreseni. Kod srpskog državljanina policajci su pronašli devet evra, koje su mu zaplenili kao dokaz. Po maloletnika je došla majka i odvela ga kući s krivičnom prijavom - naveli su iz policije za medije.

Mašina naplaćuje ulaz

Da ironija bude veća, korišćenje toaleta na glavnoj železničkoj stanici u Bohumu se naplaćuje, ali već godinama to ne rade zaposleni, već automat. Na ulazu je postavljen automat u koji se ubaci metalni novac, a vrata se automatski otvaraju.

(Kurir.rs/Alo)

Komentari / 0

Ostavite komentar