Kako falsifikovane korona potvrde iz BiH kruže EU?

Ovih dana se u javnosti pojavila informacija da se u Republici Hrvatskoj i nekim zemljama zapadne Evrope koriste falsifikovane vakcinalne kartice protiv virusa covid sa falsifikovanim potpisima i pečatima Diane Mamić, direktorke Zavoda za javno zdravstvo Livanjskog kantona, i Bernardine Šarac, doktorke. Doma zdravlja Tomislavgrad.

Bosna i Hercegovina 11.12.2021 | 15:56
Kako falsifikovane korona potvrde iz BiH kruže EU?

Da je ta informacija tačna, za Radio Tomislavgrad je potvrdila Diana Mamić, koja je rekla da je sve otkriveno prilikom overe vakcinalne kartice koju je na mejl Zavoda za javno zdravstvo Livanjskog kantona poslala relevantna EU Covid Certificate Authoriti iz Zagreba.

Nakon toga dobili su još nekoliko ličnih karata, za koje se, nakon provere u bazi vakcinisanih, ispostavilo da su takođe falsifikovane.

"Svojim pečatom i potpisom, i pečatom i potpisom drugih. Šarac, falsifikovani su i pečati Kantonalne bolnice Livno i Doma zdravlja Tomislavgrad. Ovo nas je zaista neprijatno iznenadilo i u početku nismo mogli da verujemo da je to istina. Međutim, ljudi koriste sve i očigledno je da su u ovim slučajevima oni koji nisu hteli da se vakcinišu, a redovno moralizuju po tom pitanju, učinili nešto veoma nečasno i nemoralno – rekao je Mamić.

Ona je potvrdila da je o svemu odmah obaviješten MUP Livanjskog kantona, kao i Granična policija RH, koja sada preduzima dalje korake na identifikaciji počinilaca ovih krivičnih dela.

(Agencije)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Radovan lider

11.12.2021 15:21

Зар имају праве кад је непознат ковид 19 ниједне нису исправне

ODGOVORITE
Name

Cast

11.12.2021 15:27

Nečasno je što prisiljavate narod na vakcinaciju. Ovo je izuzetno časno i nadmudrivanje sa satanistima.

ODGOVORITE
Name

Tatar

11.12.2021 18:28

Oni su tamo poznati kao siroko trziste svih vrsta diploma pa eto malo prosirili podrucje djelovanja.

Name

Milan

12.12.2021 09:28

Idite da blog od dragan.ba i procitajte kako je lako falsifikovati nase a i te EU certifikate.

ODGOVORITE
Name

Aaaaa

12.12.2021 18:57

A sta bi trebali?Stajati u redu za otrov?Dno.

ODGOVORITE
Name

Aus

13.12.2021 22:10

A sta je sa granicnom policijom BiH svi imaju u region skene bar kod testa on Ne . Jedina zemlja u koju Stranci mogu uci sa antigen testom!

ODGOVORITE