Posle Tome dobijamo film o Džeju!

Komisija Filmskog centra Srbije, u kategoriji sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova, predložila je da se podrži pet projekata, što je Upravni odbor FCS i prihvatio. Lepe vesti su da će se raditi biografska priča o nedavno preminulom pevaču Džeju.

Zabava 02.12.2021 | 22:22
Posle Tome dobijamo film o Džeju!

Narednih godina gledaćemo nove projekte Marka Đorđevića, Vladimira Blaževskog, Nemanje Ćeranića, Vasilija Nikitovića i Petra Ristovskog.

Film "Nedelja", po scenariju Stefana Boškovića i u režiji Nemanje Ćeranića, FCS će sufinansirati sa 20 miliona dinara. Ćeranić je radio seriju "Grupa" i film "Lihvar". Fokus u ovom scenariju je njegovo detinjstvo i odrastanje u domu.

Nemanja Ćeranić, Aljoša Ćeranić

- Uzbudljiva priča o životu Džeja Ramadanovskog data je bez suvišne patetike, sa upečatljivim likovima. Scenario se drži bitnih činjenica iz pevačeve biografije, tretirajući ih sa simpatijama prema glavnom junaku, koje prikaz surove realnosti s kojom je bio prinuđen da se suočava ne dovodi u pitanje, nego naprotiv, kako to u uspešnim kinematografskim ostvarenjima i treba da bude - naglašava - navodi se, pored ostalog, u obrazloženju članova komisije, koji predviđaju da je reč o potencijalnom bioskopskom hitu.

Džej Ramadanovski
FOTO: MARINA LOPIČIĆ

(Kurir.rs)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Me

03.12.2021 08:58

Ako iko zasluzuje film, bio bi sabanov film,.

ODGOVORITE
Name

Svaka

04.12.2021 19:01

Cast,za odabir Dzeja.To ce da bude pravi film.