Milutin Mrkonjić sahranjen u Aleji zaslužnih građana

- Narodni poslanik i počasni predsjednik Socijalističke partije Srbije /SPS/ Milutin Mrkonjić sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Srbija 02.12.2021 | 16:51
Milutin Mrkonjić sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Sahrani su prisustvali Mrkonjićeva porodica, prijatelji i poštovaoci, kao i njegovi partijski drugovi predvođeni liderom SPS-a Ivicom Dačićem, lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, direktor Bezbjednosno—informativne agencije Bratislav Gašić i predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije i bivši ministar Rasim Ljajić.

Na posljednji ispraćaj došla tri bivša predsjednika države Tomislav Nikolić, Boris Tadić i Zoran Lilić.

Osim političara, sahrani su prisustvali i pjevači, kolege njegove dugogodišnje partnerke Ane Bekute.

Prije sahrane održana je komemoracija u Skupštini Srbije, kojoj su prisustvovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjedni Skupštine Ivica Dačić, članovi Vlade, proslavljeni košarkarš Vlade Divac i druge ličnosti iz političkog i javnog života.

Govoreći o Mrkonjiću, Vučić je rekao da je on bio čovjek koji je izazivao kreativni zemljotres.

"Imao je neograničenu maštu, snove i ciljeve. Verovao je u graditeljstvo, u mostove i gradio ih je. Hteo je puteve, a kada ih nije uradio, na sebe je prihvatao krivicu, a da njegova krivica nije bila, jer nije bilo novca. Кada neko kaže pravi Beograđanin, ja bih rekao pravi Srbin", poručio je Vučić.

Dačić je istakao da su projekti bili Mrkonjićev život i da je on u njima našao svoju vezu sa današnjim vremenom.

"U svetu ni dan danas ne mogu da shvate kako je moguće da se jedna razorena zemlja podigne za tako kratko vreme. Da je samo to uradio bilo bi dovoljno. Opraštamo se od neponovljivog, narodnog čoveka", zaključio je Dačić.

Na komemoraciji je govorio i Vlade Divac, koji je rekao da je Mrkonjić na vrhuncu svoje moći koristio priliku da pomaže ljudima.

Milutin Mrkonjić preminuo je u 27. novembra u 80. godini u beogradskom Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", gdje je bio smješten zbog problema sa srcem. 

(Srna Foto: Kurir) 

Komentari / 0

Ostavite komentar