Do kraja ove godine još tri posebne sjednice NSRS

- Potpredsjednik Narodne skupštine Denis Šulić, koji vodi sjednice na osnovu ovlašćenja predsjednika NS RS. istakao je da bi do kraja ove godine trebalo da budu održane tri posebne sjednice.

Republika Srpska 01.12.2021 | 16:57
Do kraja ove godine još tri posebne sjednice NSRS

"Riječ je o posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske o prenosu nadležnosti, koja bi trebalo da bude održana od 8. do 10. decembra. Materijal za ovu sjednicu je dostavljen, a sjednica skupštinskog Кolegijuma za zakazivanje termina može biti održana i 24 časa pred zasjedanje", rekao je Šulić novinarima po okončanju 19. redovne sjednice.

On je naveo da bi 14. ili 15. decembra Narodna skupština na posebnoj sjednici trebalo da raspravlja o budžetu i ekonomskoj politici za narednu godinu, ali da bi trebalo da bude održana i posebna sjednica o pravima boravca koju traži opozicija.

"Кada govorimo o posebnoj sjednici o pravima boraca, nakon što su skupili potrebne potpise, opozicija mora da dostavi materijal i predloži dnevni red. Nakon toga, Кolegijum bi trebalo da zakaže termin sjednice", naveo je Šulić.

(BN/Srna) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Zoran

01.12.2021 17:13

Jedva cekam sjednicu o pravima boraca.Pozdrav za sve postene i cestite gradane Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

Milivoje

01.12.2021 17:16

Vidi ti poslanika iz Zvornika nikome od njih borci nisu bitni, sram vas bilo papci i poltroni imate li svoje ,,ja,, ikad u životu . Papci jedni svi redom. Neće sjednicu za raspravu o borcima. Ovo vam je zadnji mandat iz Zvornika da znate.

ODGOVORITE
Name

Boban

01.12.2021 17:28

Ma koja skupstina nje nema dodik je skupstina

ODGOVORITE
Name

Laktaši

01.12.2021 17:47

Posebna sjednica o pravima boraca,konačno sa mrtve tačke.Prvo treba ugasiti sva boračka udruženja i formirati novu,jedinstvenu,legitimnu boračku organizaciju bez uplitanja politike.Prava treba dati samo borcima a uzeti ih onima koji imaju lažni status boraca i RVI,mislim na one koji su plaćali na razne načine ratni staž,zatim one koji su povrijeđeni van zone borbenih dejstava,samoranjavanja......Takvih je mnogo,a nije neozvodljivo da ih se riješimo,već 30 godina uživaju nezaslužene penzije i benefite a mi pravi borci isto toliko godina smo bačeni na dno ljudskog dostojanstva.Kad i kako država koju smo stvarali nam se misli odužiti?Sa ovom lopovskom vlasti izgleda da uopšte ne planira.

ODGOVORITE
Name

Slavko K.

01.12.2021 18:20

Samo nastavite da vrlo uspješno gurate RS u izolaciju i propast. Biće vam veselo kad vam Evropa zabrani izvoz...

ODGOVORITE