Gradonačelnik Zenice: Bio sam na službenom putu

Gradonačelnik Zenice ponovo se oglasio na svom Facebook profilu. Tvrdi da nije u bjekstvu i da se javio istražiocima.

Bosna i Hercegovina 01.12.2021 | 12:27
Gradonačelnik Zenice: Bio sam na službenom putu

"Nisam u bjekstvu, stalno sam bio dostupan organima. Bio sam na službenom putu i čim sam se uvjerio u ovu spektakularno pripremljenu i organizovanu akciju SDA medija i kriminalnih struktura SDA i tužilaštva, odlučio sam dobrovoljno pristupiti na razgovor s istražiteljima. Da sam imao bilo kakav poziv, kao legalista, odmah bih se odazvao pozivu suda, tužilaštva, kako sam to radio tokom ovih pet godina, koliko me proganja osovina zla", napisao je Kasumović.

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona saopštilo je da se gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović nalazi u bjekstvu i demantovalo navode da je on uhapšen koji su se pojavili nakon što se oglasio na svojoj "Fejsbuk" stranici.

Agencija za istrage i zaštitu SIPA BiH saopštila je da se na više lokacija sprovode pretresi radi dokumentovanja nezakonitih aktivnosti i odgovornih osoba u Zenici.

"Akcija se provodi povodom predmeta javnosti poznatog kao 'Zenicatrans'. Po završetku pretresa javnost će biti upoznata o rezultatima sprovedene akcije", saopšteno je iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. 

(Nezavisne)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Prije bih

01.12.2021 11:44

...rekao da su HDZ I SNSD iza ovoga!

ODGOVORITE
Name

Borac

01.12.2021 17:35

Sada ga vodite sluzbeno al sa lisicama. Procesljajte sve nacelnike i gradonacelnike. Tu su nasi milioni.

Name

Ne mogu mu ništa!

01.12.2021 12:06

Ja mislim da mu SDA ne namješta već HDZ i SNSD! Kao i u toku rata, pokušavaju da zavade Bošnjake!

ODGOVORITE
Name

Tatar

01.12.2021 15:48

Bio si ti u guzici.Kakav tvoj sluzbeni put.Svi tvoji putevi vode u kriminal.

Name

Re

01.12.2021 17:07

U kakvom toku rata ? Ovi naši crveni, nisu rata vidjeli, osim na filmovima. Oni su jedino u stanju zavaditi dva Srbina, kojih politika u opšte ne zanima, ali eto, oni imaju samo te sposobnost. Kamo sreće da je to tako , kao što ti kažeš !

Name

,,Otac"

01.12.2021 17:03

na službenom putu... Nije jedini, dosta ih u ovoj napaćenoj i izmuženoj zemlji treba na ,,službeni put" u Foču, Zenicu...

ODGOVORITE
Name

Zoom

01.12.2021 17:12

SIPA uopšte ne bi trebala da se koristi (uglavnom zloupotrebljava) u predmetima koje vode kantonalna i okružena Tužilaštva. Učestvovanje SIPA u tim predmetima je uglavnom iz dnevno političkih i osvetničkih razloga, a radi diskreditacije onog ko se hapsi. Takođe, tim se stvara i kontra efekat, te svi dokazeikoje SIPA u takvim predmetima prikupi su sporni i mogu, a i trebaju, se smatrati nezakonito prikupljenim dokazima.

ODGOVORITE