Bingo otvorio još jedan centar

U petak 26. novembra kompanija Bingo svečanim presijecanjem vrpce otvorila je novi tržni centar u Banovićima.

Bosna i Hercegovina 26.11.2021 | 15:39
Bingo otvorio još jedan centar

U ovoj opštini prisutni su duže od 20 godina, kada su i prvi put otvorili trgovinu izvan Tuzle. Osim Robne kuće, tada otvorili su i dva minimarketa. 

„U proteklih sedam mjeseci gradili smo ovaj objekat u čijoj je izgradnji učestvovao veliki broj domaćih kompanija. Zatvorili smo robnu kuću u gradu, a svi zaposleni uz 40 novih kolega od danas rade u ovom tržnom centru, koji ukupno ima 80 zaposlenih. U sklopu novog velikog centra imamo hipermarket, restoran sa 120 sjedećih mjesta, igraonicu, apoteku, CM cosmetic market, cvjećaru i drugi prateći sadržaji. Novi sistem izgradnje sa fasadnim prozorima koji pružaju prirodno dnevno osvjetljenje, ne samo da ovaj objekat podižu na još viši stepen energetske efikasnosti, nego čitav ambijent čine veoma ugodnim za kupovinu i boravak. U hipermarketu akcenat je na odjelima gastro, delikates, mesnica, pekara, svježe voće i povrće, a kada je u pitanju neprehrana, imamo odličnu ponudu tehnike, kućnih potrepština, tekstila i obuće, igračaka ali i alata i auto-kozmetike. Moderan enterijer u restoranu i dodatni sadržaji u centru čine ovaj Bingo odličnim mjestom za porodičnu kupovinu i druženje.“, kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac Službe marketinga Binga.

Da je ova kompanija značajan investitor u opštini Banovići potvrdio je i opštinski načelnik Bego Gutić:

„Kompanija Bingo konačno je i u Banovićima otvorila ovako veliki objekat, jer su ovdje prisutni više od  dvadeset godina. Ovo je značajna investicija za našu Opštinu, otvorena su nova radna mjesta, građani Banovića dobijaju bolju i raznovrsniju ponudu, ali i moderno mjesto za okupljanje i kupovinu.  Bingo može biti dobar primjer i drugim investitorima da se treba i isplati ulagati u manje gradove i manje sredine. To su u ovoj kompaniji prepoznali i zato su iz dana u dan sve veći i bolji. Mi očekujemo nove investicije Binga u Banovićima, odnosno da se nastavi naša dobra saradnja i u narednom periodu, naravno, uz obostrano zadovoljstvo. Nadam  da će Bingo proširiti svoju djelatnost  u našoj opštini, da to neće ostati samo na trgovini. Ova kompanija  davno je izašla iz okvira svoje prvobitne djelatnosti i nije to više samo trgovina i ugostiteljstvo. Danas Bingo proizvodi, stvara novu vrijednost. Lično mi je drago da je riječ o domaćem brendu, domaćoj kompaniji. Želim im puno uspjeha u radu i novih investicija.“

Bingo je povodom otvaranja pripremio popuste, poklone i prigodan program, a svakog stotog kupca su nagradili besplatnom kupovinom. Završavaju ovu za njih uspješnu godinu sa 222 poslovnice i više od 9.000 zaposlenih u grupaciji.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Zika

26.11.2021 15:54

Najbolji ste svaka cast.Ako vas interesuje jedan Objekts u Bijeljini javite [email protected]

ODGOVORITE
Name

Doboj

26.11.2021 23:41

A sto svi na slici imaju brnjice? Grizu li?

Name

Lepi

26.11.2021 16:28

Zasto se ne sirite po RS

ODGOVORITE
Name

gdje?

26.11.2021 18:20

Pa u kojem gradu ili vecem mjestu u RSu nemaju svoje prodajno mjesto?

Name

Mm

26.11.2021 19:41

Svaka im cast.

Name

Bingo

26.11.2021 19:21

Imate Bingo u Prijedoru Drventi

ODGOVORITE
Name

Realno

26.11.2021 22:45

Ma samo neka se zeleni. Od jastučeta za presijecanje trake do fasade... Čisto da se zba ko su gazde... Ja ipak kupujem u Tropiku.

ODGOVORITE