Majka i ćerka završile u zatvoru jer je policija pomešala čaj sa drogom!

Majka i ćerka završile su u zatvoru i to na četiri meseca u Australiji nakon što je policija pomešala čaj sa drogom.

Zanimljivosti 22.11.2021 | 15:38
Majka i ćerka završile u zatvoru jer je policija pomešala čaj sa drogom!

Majka Vun Pui ‘Koni’ Čong i njena ćerka San Jan Melani Lim imale su 25 kilograma čaja od đumbira kada su prelazile granicu u Australiji.

Planirale su da prodaju piće jer je to dobro poznati lek za bolove tokom menstruacije u njihovoj matičnoj zemlji Maleziji, što bi im napravilo profit od oko 90 australijskih dolara.

Međutim, njihove pakete čaja na aerodromu zaplenili su policajci, koji su pogrešno identifikovali piće kao amfetamin drogu Fenmetrazin.

Teško naoružani policajci su potom upali u kuću majke i ćerke u Sidneju još u januaru da bi ih uhapsili i optužili za komercijalno snabdevanje drogom, delo za koje je predviđena maksimalna doživotna kazna iza rešetaka prenosi wionews

Vlasti su navodno obaveštene o problemima sa testovima koji su korišćeni za identifikaciju supstance u narednim nedeljama.
 

Uprkos tome, majka i ćerka su ostale zatvorene četiri meseca bez kaucije, a optužbe nisu povučene sve do 10. avgusta kada je policija Novog Južnog Velsa izvršila sopstvenu forenzičku analizu.

Test je identifikovao samo spektar supstanci sličnih Fenmetrazinu koje su tek četvrta najverovatnije supstanca u čaju posle šećera, saharoze i šećera u prahu.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar