Migranti sijeku ogradu, policija bacila suzavac

 Migranti na granici između Poljske i Bjelorusije počeli su da sijeku ogradu, na šta su sange bezbjednosti Poljske odgovorile suzavcem, javio je dopisnik RIA Novosti.

Svijet 16.11.2021 | 11:09
Migranti sijeku ogradu, policija bacila suzavac

Migranti su potom počeli da gađaju pripadnike poljskih snaga kamenicama.

Nekoliko hiljada migranata iz bliskoistočnih zemalja nalazi se na granici između Bjelorusije i Poljske i žele da uđu u Evropsku uniju.

(Tanjug Foto:Agencije)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Romanija

16.11.2021 10:30

Hajte, bujrum

ODGOVORITE
Name

re

16.11.2021 13:28

imate li vi oružje, branite državu od najezde okupatora.

Name

komentator

16.11.2021 11:52

Cak je i Mladic pokazao vise humanosti od europljana, ne ostavljajuci ih na goloj zemlji , zimi, sramota evropska.

ODGOVORITE
Name

@komentator

16.11.2021 13:36

O kakvoj humanosti govoris? Gdje je humanost ovoj hordi koja gadja policiju kamenjem i rusi ograde na granici tudje drzave? Niko njih nije prisilio na ovo, i mi smo prezivljavali rat pa nismo jurisali silom na tudje granice, vec kulturno trazili azil regularnim putem. Trebali su ovu svoju drcnost da pokazu na svojim diktatorima, a ne na policajcima na drugom kraju svijeta. Ponasaju se kao da im je cijela planeta nesto duzna, sto je toliko bezobrazno i nenormalno da ubije svaki osjecaj empatije u covjeku. Nemoj samo onu pricu da im je EU rasturila drzave, jer to Poljska sigurno nije uradila. Uradile su to SAD i V. Britanija, a oni su sada dosli u Poljsku, Grcku, Srbiju, BiH, itd. i ponasaju se kao da smo mi duzni da ih hranimo, oblacimo, smjestamo i grijemo. Kakav bezobrazluk je to da napadnes policiju drzave u kojoj zelis da zivis? Kome trebaju takvi doseljenici koji nemaju ni osnovno postovanje prema drzavi u koju zele da udju? Sve ovo treba vratiti odakle su dosli, neka se tamo gadjaju kamenicama i ruse ograde. Bagra.

Name

Tako je

16.11.2021 15:00

Svaka čast na detaljnom opisu. Sve kao da si mene pitao/la. Neka se u svojoj zemlji bore za svoje, a ne ovamo. A ima još nešto. Da su bili kulturni i samo prošli, ne bih im riječ rekao, ali su počeli da pljačkaju, i napadaju naš narod (na Balkanu), a sad treba da im damo da jedu i budu ovde. Sve su to vojno sposobni, nigdje nisam vodio žene, djecu i starce. To je čista invazija, i tako svi treba da ih tretiraju. Ja sam izbjeglica, i nikoga nismo napali niti zahtjevali nešto, nego smo bili manji od zrna. Ovo što ovi rade je za progon, da ne kažem za strijeljanje.

Name

Zeko

16.11.2021 16:24

Pa kad ste tako odlucni u vracanju migranata, pitam se sta vi svi radite po zapadnim zemljama? Zasto se ne vratite u svoje maticne zemlje?

Name

@Zeko

16.11.2021 18:56

Sam si odgovorio na svoje pitanje. Mi radimo na zapadu, uredno smo dobili vize, radimo i doprinosimo drustvu tako sto placamo poreze. Ja nikada nisam rekao da treba vratiti sve doseljenike tamo odakle su dosli. Ali smatram da svako ko misli da pravila ne vaze za njega, ko predje pola svijeta bez pasosa i vize a ocekuje da ga usput ljudi hrane i oblace, i ko bezobrazno i nasiljem trazi nesto na sta nema pravo, svakog takvog treba vratiti sa svake granice.

Name

Zverko007

16.11.2021 19:40

Nikako ih ne puštati u EU. Neka ostanu kod Lukašenka, neka ih on izdržava. On je dokazani humanista...

ODGOVORITE