Slao uvredljive i uznemirujuće SMS poruke novinarki

Novinarka redakcije „Direkta“ primila je nekoliko uznemirujućih SMS poruka sa telefonskog broja koji koristi Ljubo Vuković, jedan od izvršnih direktora Hidroelektrana na Trebišnjici i odbornik SNSD-a u bilećkoj Skupštini. Slučaj je prijavljen Policijskoj upravi Trebinje.

Republika Srpska 06.11.2021 | 18:43
Slao uvredljive i uznemirujuće SMS poruke novinarki

Prije nego što je objavila članak „Sud odlučio: Čomić protivzakonito u direktorskoj fotelji HET-a“, naša novinarka juče je telefonom kontaktirala sa Vukovićem, kako bi mu dala priliku da iznese svoj stav na ovu temu, ali je on odbio saradnju.

U popodnevnim časovima, sa istog broja telefona, novinarki je upućeno nekoliko poruka uvredljivog i uznemirujućeg sadržaja.

U narednim danima biće poznato kako će policija i sud dalje postupati u ovom slučaju.

Inače, Vuković već godinama, kao javni funkcioner, koristi prilike da verbalno napada našu novinarku i opstruiše njen rad, čemu je i javnost svjedočila više puta. Prijavom policiji, naša redakcija želi da pošalje poruku da je ovakvo ponašanje političara i javnih funkcionera prema novinarima koji o njima pišu nezakonito, neopravdano i za svaku osudu.

Naša redakcija već duže vrijeme trpi pritiske na svoj rad i na ovaj način želimo da kažemo „Dosta je!“. Brojne javne institucije izbjegavaju odgovore na naša pitanja, ne zovu nas na pres konferencije, pokušavaju da nam zabrane da postavljamo pitanja i vrijeđaju nas na ličnoj osnovi. Takođe, naša Fejsbuk stranica blokirana je prije 15 dana i još nije puštena u rad.

Stvaranje atmosfere u kojoj se političari i javni funkcioneri ponašaju kao da imaju pravo da propituju rad novinara, a ne novinari njihov, te da ih vrijeđaju i uznemiravaju, nedopustivo je i veoma opasno za društvo u kojem živimo, piše Direkt portal.

(BN)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Jovana

06.11.2021 17:55

Ovaj je baš idiot! Poznati braća Vukovići, pasu budžet godinama a onaj u NSRS samo što nije umro!

ODGOVORITE
Name

Fića Filipović

07.11.2021 08:54

"Sila" su svi ovi Dodikovi igrači po ugledu na njega samog. Čim se on "oklizne" ovi će se početi ulizivati ovom istom narodu kojeg su godinama tlačili,ponižavali i u bijedu utjerali. Zato ćemo im oduzeti sve opljačkano i šamarati ih pri svakom susretu kad budu izlazili iz zatvora vikendom u grad. Progonićemo i one koji budu uspjeli pobjeći iz Zemlje, svugdje ima našeg naroda koji je otišao iz Dodikstana, pa i tamo šamaranje. Tako je to, svemu jednom dođe kraj. I poslije kiše pojavi se sunce.

Name

Sp

06.11.2021 18:05

Treba provjeriti sve funkcionere Socijalisticke partije Petra Djokića!!! Nije Čomić jedini ! Šta je sa Ristićkom ,sa Vukčevićem koji sprovodi zulum i traži novac od članstva direktno , sa Kurtinovićkom i njenim zulumom u vrtićima ,sa Generalom Torbicom i drugim savjetnicima u zgradi Vlade ma sa svim funkcionerima SP-a !

ODGOVORITE
Name

Mrkva

06.11.2021 18:26

UZNEMIRUJUĆE I UVRIJEDLJIVE poruke NISU krivično djelo, već samo UGROŽAVANJE SIGURNOSTI tj PRIJETNJA. Vrijedjanje i uznemiravanje ne ide po sluzbenoj duznosti vec samo PRIVATNOM tuzbom.

ODGOVORITE
Name

mislim

06.11.2021 18:27

Iz SNSD-a naravno sav olos je tamo.

ODGOVORITE
Name

Lana

06.11.2021 18:49

Dali je iko iz SNSD-a normalan?

ODGOVORITE
Name

Наравно

06.11.2021 20:04

Да није. Никада неће ни бити.

Name

Fa

06.11.2021 20:13

Nije svi su lopovi ...

Name

Slavojka

07.11.2021 10:36

A sto ti ovo treba Vukovicu samo se glupiras i stavlja blato na se ocerscete ovi Trebinjani i sta ces onda

Name

Obican covjek

06.11.2021 23:39

Treba razbojnika u prdekanu,da mu nikada ne pada na pamet da nekome prijeti,pravi olos

ODGOVORITE
Name

099

07.11.2021 09:43

ugledose na onu staru izreku kud svi turci tu i celavi mujo kada moze mesije novojavljeni sto nebi mogo i on lajat

ODGOVORITE