Sarajevo: Kuće pod vodom, obustavljen saobraćaj

Kiša koja je padala tokom noći napravila je velike probleme u Kantonu Sarajevo. Osim što su poplavljene saobraćajnice u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, mnoga naselja su pod vodom i bez struje.

Bosna i Hercegovina 05.11.2021 | 07:33
Sarajevo: Kuće pod vodom, obustavljen saobraćaj

Čitaoci portala Klix.ba javljaju da su, zbog obilnih padavina i izlijevanja potoka i rječica, kuće poplavljene u mnogim mjestima u Sarajevu i okolini.

Probleme su napravile rijeke Željeznica i Tilava pa se tako velika količina vode izlila u dvorišta u naseljima Otes, Vlakovo, Butmir, Donji Kotorac i drugim mjestima.

U ovim naseljima građani nemaju struje niti, kako kažu, mogućnost da bilo šta saniraju. Mnogima su ugrožene i domaće životinje koje uzgajaju.

Voda je i na glavnim, kao i sporednim saobraćajnicama u Sarajevu, a trolejbuski saobraćaj prema Dobrinji je obustavljen. Policija kod džamije Kralja Fahda preusmjerava putničke automobile na alternativne pravce prema Dobrinji.

(Klix  Foto:Klix)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Србо

05.11.2021 06:58

Зар за то паре нису уложене да се то среди од прошлих поплава, тако каже власт, а и извјештај је поднесен за урађен посао.

ODGOVORITE
Name

Diskretno

05.11.2021 09:16

E sad, ove kuce bez fasada i jadnog izgleda, to su kuce boraca za slobodu i postenog naroda. Ove druge, lijepe, to su kuce profitera, zatim uspjesnih privatnika. Njima ce drzava mozda i nadoknaditi stetu jer su ugledni, ovi drugi nisu ni bili...