"Štednja je važna za pojedinca ali i cijelo društvo"

Prošlo je 97 godina od prvog Kongresa predstavnika svjetskih štednih institucija u Milanu. Tim povodom, Naša banka obilježavajući Svjetski dan štednje podsjeća koliko je štednja važna za razvoj pojedinca ali i cijelog društva. 

Republika Srpska 31.10.2021 | 12:33
"Štednja je važna za pojedinca ali i cijelo društvo"

Uprkos smanjenju kamatnih stopa na tržištu, Naša banka je uspjela da očuva povjerenje klijenata i nudi široku paletu usluga štednje, s obzirom na to da depoziti klijenata čine njen osnovni izvor finansiranja.

“Ove godine Naša banka u ponudi proizvoda oročene štednje, kao novi proizvod, nudi postepenu štednju koja je prilagođena mogućnostima gotovo svih klijenata. Postepena štednja omogućava klijentima da dugoročno štede po veoma povoljnim uslovima i atraktivnoj kamatnoj stopi”, objasnila je Alisa Spahić, portparol “Naša banka” u Bijeljini.

Klijentima ovaj tip štednje omogućen je u domaćoj I evro valuti, a namijenjen je svim deponentima, uključujući i djecu.

“Radi se o proizvodu čiji je minimalni početni ulog 50.00 KM, minimalne mjesečne uplate 25.00 KM ili više, zavisno od mogućnosti I želje klijenata. Klijent može da izvrši i privremeni raskid oročenja, a za dostignuti period oročenja preko 18 mjeseci, Naša banka isplaćuje klijentu I kamatu obračunatu po određenoj kamatnoj stopi za prijevremeni raskid”, ističe Spahićeva.

Osim postepene, klijentima su na raspolaganju i druge vrste štednje, koje su dostupne u svim poslovnicama Naše banke.

“Banka u ponudi ima i druge proizvode oročene štednje, po povoljnim i veoma atraktivnim kamatnim stopamaiI uslovima kao što su dječija štednja, namjenjena djeci i mladima do navršenih 18 godina starosti, odnosno, do punoljestva, zatim rentna štednja, slobodna štednja I klasična štednja”, objašnjavaju u Našoj banci, dodajući da je ova banka član AOD i svi depoziti klijenata su osigurani u skladu sa Zakonom o osiguranju depozita.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje, Naša banka pripremila je prigodne novčane poklone za deponente koji se 1. novembra odluče otvoriti štedni račun i oročiti novac, nezavisno  koju vrstu štednje izaberu, sa ciljem da podrži zdrave navike štednje. 

(BN/ foto: BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Србо

31.10.2021 12:53

Само укажем у ту банку, она је спасила нашег Милу.

ODGOVORITE
Name

Yy

31.10.2021 14:00

banke to su najveće kriminalne organizacije,,,ovako je i bogat banka pred samu propast,pozivala građane na štednju,,,na dobre uslov za firme,koji predaju kod njih,,,iako su i tada znali u agenciji za bankarstvo,,da bobar.banka..propada,da su iz nje izvukli milione.maraka,,,doveli su u očajno stanje sve klijente i fizička i pravna lica,,,,,,danas su mnoge porodice uništene,mnogima su oteli stanove,kuce,,poslovne prostore,,i sve to politika u dogovoru sa vrhovnim sudom odrađuje,,,,a kriminalcima koji su dobili milionske kredite od bobar.banke,,,njima je oprosteno,,,,,,,,i ova nasa banka,ce isto proći ko bobar

ODGOVORITE