"Sputnjik lajt" samo kao treća doza

Rusija će preporučiti upotrebu vakcine protiv Covid-19 "Sputnjik lajt" samo kao treću dozu ljudima koji su već vakcinisani, izjavio je danas ruski ministar zdravlja Mihail Muraško.

Svijet 30.10.2021 | 19:02
"Sputnjik lajt" samo kao treća doza

Rusija je prethodno promovisala “Sputnjik lajt” kao efikasnu vakcinu i treću dozu koja može biti kombinovana sa onim proizvedenim u drugim zemljama.

– Usljed napretka soja delta` virusa korona biće promjena u metodološkim preporukama vakcinacija.Tako ćemo reći da se `”Sputnjik lajt”` koristi samo za revakcinaciju. Primjetno je da je veći kvalitet imuniteta formiran nakon dvostepene vakcinacije. To je od ključnog značaja za očuvanje zdravlja – naglasio je Muraško.

Muraško je izjavu dao tokom posjete regionu Vladimir istočno od Moskve nakon što mu je predsjednik Rusije Vladimir Putin dao instrukcije da posjete regione najteže pogođene posljednjim talasom pandemije, prenose ruske novinske agencije.

U Rusiji je u protekla 24 časa virusom korona zaraženo 40.251 osoba, što je najviše od početka pandemije.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Doboj

31.10.2021 01:18

Soutnjik lajt ???? sledeca je lajtPro ??? poslije ovakvih vijesti zaista ne razumijem da jos neko vjeruje u opasnost od korone

ODGOVORITE
Name

Dokle više

31.10.2021 01:30

Kad će sa ukusom limuna ili mente?

ODGOVORITE
Name

Re

31.10.2021 16:21

Naravno, za pocetak. Kasnije ce pustiti u promet i sa visnjom i ribizlom ???