Nove mjere za nevakcinisane, sve više zaraženih

Sve veći broj zaraženih u Austriji dovodi do strožih kovid-pravila za nevakcinisane.

Region 30.10.2021 | 11:04
Nove mjere za nevakcinisane, sve više zaraženih

Uskoro, oni neće moći da idu u restorane i barove u više saveznih država.

Nakon saveznih država Štajerske i Tirola, Gornja Austrija i Koruška uskoro više neće puštati nevakcinisane osobe u restorane i barove.

Nošenje FFP2 maske obavezno

To se primjenjuje čak i ako pokažu negativan test na virus korona, odlučeno je u petak.

Mjere bi u Gornjoj Austriji trebale stupiti na snagu 8. novembra, a u Koruškoj već 4. novembra.

Pravila se primjenjuju u noćnim ugostiteljskim objektima.

Ulaz je dopušten samo onima koji su primili vakcinu i onima koji su preležali kovid 19.

Na mnogim mjestima nošenje FFP2 maske biće obavezno.

Na posao samo s potvrdom

"Mi smo na pragu ulaska u pandemiju nezaštićenih i nevakcinisanih", rekao je krajem prošle nedjelje novi kancelar Aleksander Šalenberg.

"Nadam se da će ova mjera onima koji oklijevaju, a kojih je još uvijek previše, dati signal", rekao je Šolenberg.

Od 1. novembra mnogi zaposleni će na radno mjesto moći da dolaze samo ako posjeduju dokaz da su vakcinisani ili su preležali virus korona ili ako imaju negativni tes

(B92 Foto:EPA)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Da mediaakrona

30.10.2021 09:11

Opasan mediavirus. Svako mora da proizvodi dozu imuniteta svojim udjelom pretvaranja racunara (a i sebe) u korisno mu, kao imuniteta na mediakronu.

ODGOVORITE
Name

#

31.10.2021 12:16

Ja sam u mojoj firmi izdao naredbu da će biti otpušteni svi koji prime bilo koju vakcinu protiv covid. Smatram vakcinisane najvećom prijetnjom i prenosnicima virusa.

Name

Zlaja

30.10.2021 09:13

Što dalje znači, da ko je primio vakcinu, može pozitivan doći na posao lagano bez ikakvih problema a nevakcinisani moraju doneti negativan test i zaraziti se na poslu od tih vakcinisanih .

ODGOVORITE
Name

Flo Rida - Whistle

30.10.2021 09:14

Trump.et ... 24

ODGOVORITE
Name

Obrnuto

30.10.2021 09:55

A kako bi bilo da se za promenu, bockani ogranice? Eto onako,prosto da vidimo hoce li biti manje obolelih. P.S. Da se razumemo,nemam ja nista protiv bockanih,Boze sacuvaj.Neka svako radi ono sto zeli i pusti druge da odlucuju o sebi.Nego cisto da vidimo hoce li biti razlike. Zato sto kruze price da su upravo bockani ti koji lako obolevaju.

ODGOVORITE
Name

Boško

30.10.2021 11:20

Bravo za vaš komentar!!!

Name

Pttx

30.10.2021 12:13

Ne daj Boze da ste prelezali koronu drugaciju biste pricu pricali.

Name

Re

30.10.2021 13:35

Na žalost, moj dobar Prijatelj, vakcinisan sa dvije doze vakcina, eno ga na respiratoru, ne zna se hoće li preživjeti. On je predpostavljao da se zarazio dok smo pekli rakiju, nas pet ostalih nije imalo nikakve simptome, prošlo je mjesec dana. Ja lično sam preležao Koronu u Martu. Ona je tu , to nema dileme, e sad pitanje je i dilema, vakcine ili ne. Sve ovo je preduboko.

Name

Za re

31.10.2021 06:56

Mislim da ste u pravu, ni vakcina ne garantuje ništa, premda kažu i ako se zaraze prodje s lakšim posljedicama, nadam se da će vašem prijatelju biti bolje i da će ozdraviti, ipak se treba pricuvati

Name

Cvrle

30.10.2021 11:53

Pa maske koje se kod nas nosaju ne priznaju u Austriji Sa onom plavom možemo komotno dupe obrisat a sa ono tanjom manjom bijelom mozemo sastavit dvije pa dupe obrisat. Dvije kazem kako bi original bacili o kopiju ostavili sebi kao priznanicu

ODGOVORITE
Name

Te Cvrle

30.10.2021 19:49

Maske koje mi nosimo, hirurske, mogu samo da zastite druge od nas ako imamo virus, i to vrlo kratko. Posle sat-dva takva maska je beskorisna, a onog ko je nosi uopste ne moze da zastiti. U Austriji je obavezna ffp2 maska koja stiti i osobu koja je nosi od udisanja virusa. U Austriji takva maska kosta oko 4-5€, a kod nas, ako ih ima, kostaju skoro 20 km. Takodje su jednokratne, pa racunajte sami.

Name

Hm

30.10.2021 12:13

Diskriminacija se sve sto dijeli ljude...

ODGOVORITE
Name

Nema logike

30.10.2021 12:34

Sto god je vise vakcinisanih zaraza se vise siri.vakcinisani bi lako mogli biti prenosioci infekcije.njima je dozvoljen ulazak svagdje a opstepoznato da vakcina ne stiti od zaraze.znaci nevakcinisani se ogranicavaju u svemua vakcinisani slobodno setaju i prenose infekciju .ovo je jadno i pticama na grani.zasto neko da se vakcinise kad za ove 2godine nije bio zarazen i pridrzava se svih epidemioloskih mjera.

ODGOVORITE
Name

Da ti objasnim

30.10.2021 15:21

I ja sam vakcinisan, i imao koronu kao i moja familija, imali koronu ali nisu vakcinisani. Ja isao radio, svaki dan testiran, 11 dana poslije i ja pozitivan i odmah u izolaciju, 14 dana dugo. Posto sam vakcinisan simptome jedva da sam imao, znaci da vakcina stiti, tako da nije tacno da mi okolo hodamo i prenosimo virus. Mnogi vakcinisani nemaju nikakve simptome i nisu infektivni, nisu zarazni. Nevakcinisani imaju tezi oblik bolesti i vise ih zaglavi u bolnici. Mi se mozemo zaraziti ali ne obolijevamo teze, osim ako je neko stvarno bolestan od drugo necega.

Name

Nole

30.10.2021 19:18

Re da ti objasnim:evo da ja tebi objasnim.Ja nevakcinisan,prelezao koronu u novembru,imao laksi oblik,dva tri dana ostao kuci,nisam isao na posao,posle toga normalno sve,bez ikakvih posledica,zena i dvoje dece bili sa mnom,nikog ni okrznulo nije.I sta cemo sad,ko je u pravu,ti ili ja?