Kad ste u nedoumici kako dati ime nasljedniku?

Jedan belgijski par postao je poznat po tome što je svojoj jedanaestoro dece dao imena na osnovu različitih varijacija samo četiri slova iz abecede – A, E, L i X…

Zanimljivosti 28.10.2021 | 15:24
Kad ste u nedoumici kako dati ime nasljedniku?

Gwenny Blanckaert (29) i Marino Vaneeno (38) su ponosni roditelji jedanaestoro dece – sedam devojčica i četiri dečaka – od kojih svi imaju imena od četiri slova, u stvari ista četiri slova.

Uprkos tome što su imali 26 slova u abecedi za korištenje, nakon što su prvi put dobili deci Aleksu i Akselu, dvoje roditelja su doživjeli otkrovenje i odlučili su da koriste samo slova A, E, L i X da imenuju svoju drugu djecu.!

I pošto su oboje želeli veliku porodicu, na kraju su morali da koriste varijacije ta četiri slova da daju imena i za svoje sledeće devetoro dece, i planiraju da urade isto kada im se sledeće godine rodi dvanaesto dete.

Imena njihove dece su: Alex (13 godina), Axel (12 godina), Xela (11 godina), Lexa (10 godina), Xael (9 godina), Xeal (8 godina), Exla (5 godina), Leax (4 godine) ), Xale (2 godine), Elax (1 godina) i Alxe (6 i po meseci stara).

Iako se deca belgijskog para zovu Alex, Axel, Xela, Lexa, Xael, Xeal, Exla, Leax, Xale, Elax i Alxe, dvoje roditelja tvrde da im nije tako teško dobiti imena. Međutim, to je druga priča za nastavnike, posebno sa petoro njihove dece koja idu u istu školu.

U aprilu sledeće godine, Gveni i Marino će dočekati svoju 12. bebu! Te planiraju da zadrže istu tradiciju davanja imena kao i ranije. Pošto četiri slova dozvoljavaju 24 različita imena, oni imaju 13 varijacija koje možete izabrati njihovo novo 12 po redu dete.

Gvenina i Marinova bizarna tradicija davanja imena bebama prvi put je dospela na naslovnice vesti pre nekoliko godina, kada su imali devetoro dece. Od tada su bili zauzeti, a sada su ponovo u vestima i zbog broja dece ali i samih imena njihove dece.

 

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar