Na Olimpijadi brkova i brada berberi izabrali najlepše!

Stručno sudijsko veće pročešljalo je neke od najboljih nemačkih brada, u pokušaju da kruniše šampiona na "Olimpijadi brade", tradicionalnom nemačkom prvenstvu brade i brkova 2021.

Zanimljivosti 26.10.2021 | 15:23
Na Olimpijadi brkova i brada berberi izabrali najlepše!

Takmičili su se u nizu kategorija, od „Dalijevih brkova“ do „musketarskih“, kao i u kategoriji „prirodnih“, za učesnike koji ne koriste kozmetičke proizvode za stilizovanje brkova i brade.

Žiri od sedam obučenih frizera i berberina izabrao je najbolje.

 - Nega brade je zapravo najvažnija stvar, navodi Kristijan Fajht, predsednik Istočnobavarskog kluba brade i brkova, koji je domaćin takmičenja.

Fajht je opisao bradate rivale kao veoma ambiciozne i ozbiljne, ali je u celini rekao da je takmičenje bilo prijateljsko.

Članovi žirija procenjuju takmičarske brade kako u pogledu gustine, tako i dužine.

 - Kako je brada ošišana, da li je negovana, obrijana, čista, da li se sija. Sve su to stvari koje se procenjuju na ovom jedinstvenom takmičenju.

Na Olimpijadi brkova i brada berberi izabrali najlepše

Lak za kosu i fen su dve osnovne stvari koje se najviše koriste. Za brkove se koristi vosak, neki se kunu u njega, a drugi koriste penu za kosu. Ali stari dobri lak za kosu i fen su osnovni za lepe brkove, smatra Kristijan Fajht, predsednik Istočnobavarskog kluba.

(24sedam.rs Foto: Profimedia)

Komentari / 0

Ostavite komentar