Ko je glavna šefica za borbu protiv najtežeg kriminala?

Novoimenovani v. d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanko Kajganić imenovao je Dianu Kajmaković za novu šeficu Posebnog odjela za organizirani kriminal i korupciju, a Ozrenku Nešković na voditelja Posebnog odjela za ratne zločine, potvrđeno je za Klix.

Bosna i Hercegovina 25.10.2021 | 17:41
Ko je glavna šefica za borbu protiv najtežeg kriminala?

Naime, Kajganić je u petak razriješio dužnosti Ozrenku Nešković s pozicije šefice Posebnog odjela za organizirani kriminal i korupciju i imenovao je na svoju bivšu funkciju, a Dianu Kajmaković imenovao za voditelja odjela koji se treba boriti s najtežim slučajevima kriminala i korupcije u državi.

Diana Kajmaković radila je na procesuiranju opasnih osoba i kriminalnih grupa u BiH, a neki predmeti su dugo plijenili pažnju domaće i šire javnosti, poput onog protiv Zijada Turkovića i njegove kriminalne grupe.

U vrijeme rada na predmetu "Tuković i ostali" dobijala je prijetnje smrću, a 2014. godine na njenom automobilu ispred zgrade u kojoj stanuje su presječeni kablovi za kočnice, što je okarakterisano kao pokušaj ubistva.

Kajmaković je bila jedna od kandidatkinja za v. d. glavnog tužioca, ali je veće povjerenje dobio njen kolega Milanko Kajganić. U svojoj namjeri da postane glavni tužiilac nije uspjela ni 2019. godine, kada je tu poziciju dobila Gordana Tadić.

Tada je navela da bi se zalagala za to da se korupcija podijeli na višu, srednju i nižu.

Jednom prilikom je rekla da je sreća što u svom poslu ima punu podršku porodice.

"Imaju razumijevanja za posao kojim se bavim, svjesni su tereta i opasnosti koji nosi i nekako su naučili da se nose s tim. Djeca i danas osjete posljedice mog rada na velikim predmetima. Često su bili tema izrugivanja i zadirkivanja druge djece, preživljavali su stres zbog raznih napisa u novinama te raznih dešavanja koja su bila vezana za nas kao porodicu, dok je, s druge strane, kompletna ta situacija doprinijela tome da moja djeca brže sazriju, postanu jača i otpornija. Balans je teško održavati, ali zahvaljujući podršci svog muža i svoje djece ja sam uspjela", kaže Kajmaković.  

Klix

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Ser od Doboja

25.10.2021 16:04

Ovo je odlična vijest, gospođa Dijana Kajmaković je smjestila iza rešetaka grupu najvećih kriminalaca, ološa i ubica, veoma sposobna tužiteljica, mnogi su pred njom "propjevali" i priznali počinjena djela. Ja se nadam da će tužiteljica Kajmaković pokrenuti stvari sa mrtve tačke.

ODGOVORITE
Name

Dragan

25.10.2021 18:13

Naći ćete vi njoj brzo mane,kao i svakom ko je na nekoj poziciji.Narod navikao pljuvati,pa više ne gledaju koga pljuju.

Name

Znamo ko je

26.10.2021 11:19

Dakle, teški kriminalac i najveći zaštitnik svih pravih kriminalaca u BiH postavljena za glavnu šeficu u borbi protiv kriminala. Inače poznata po tome što je jednom osumnjičenom u postupku ispitivanja polomila lobanju tako što ga je udarila tastaturom u glavu. Zna se koga je štitila s jedne strane, a s druge strane povalila za sve kriminalne radnje na sarajevskom aerodromu. Izviđač i izvođač islamskih terorističkih bandi u BiH... I još je predloži Kajganić... Tako da znate, braćo, na čemu smo.

Name

Za

25.10.2021 16:41

Za Ozrenku Nešković se zna da je bila igrač Gordane Tadić. Možda očekujemo od Srbina na čelu da opet otvori slučajeve kupovine vile na Dedinju i druge slučajeve gdje je umiješan predsjednik ničega kako ga je nazvao Patrijarh Porfirije.

ODGOVORITE
Name

Re

25.10.2021 17:21

Ima poluga zlata,pljacka,pretnja...

Name

Tatar

25.10.2021 17:56

Možeš ti biti izuzetno sposoban u bilo čemu ali dok glavni ne klimne uzaludna je sposobnost

Name

Re

25.10.2021 18:31

SAMO AKO BUDU PRAVEDNO RADILI IMACE PODRSKU I NARODA I SVI ONI KOJI HOCE DA ZIVE NORMALNO U OVOJ DRZAVI.

Name

Daj Bože

25.10.2021 18:16

Da će iko dovesti u red ove naše kriminalce. Ovo je opšti haos koji su napravili političari ( i vlast i opozicija). Ne zna se ko kud goni i ko koga. A i narod se navijacki ponaša, a svaki dan smo sve gladniji i jadniji u svakom pogledu. Ovo je za nepovjerovati, narod ih izabrao, narod ih plaća da bi nas uništili sve do jednog. Narode, držimo se jedni drugih i hajmo zajedno rušiti ovu mafiju, druge nam nema. Ili će nas oni povesti jedne protiv drugih a tada je kasno. Do nas je

ODGOVORITE
Name

Pasivni posmatrac

25.10.2021 21:49

Pogledajte sudjenje Turkovicu.... U kome se jasno vidi uloga dotične u kriminalu na najvišem nivou... Jadno tužilaštvo sa njom na celu

ODGOVORITE
Name

Sagitarius

26.10.2021 01:33

Borba protiv visoke korupcije i kriminala u ovoj drzavi je Sizifov posao bez obzira na to ko je na celu tog specijalnog tima, i koliko je sposoban, zbog cinjenice da je drzavni vrh ustvari najvece leglo visoke korupcije i kriminala! Kako da pohapsite i procesuirate 90 posto najvisih drzavnih funkcionera, morali biste napraviti " drzavni udar", nemoguca misija u svakom pogledu!!

ODGOVORITE