Slovenački premijer i ministar dobili prijetnje smrću

Slovenački premijer Јanez Јanša dobio je pošiljku u kojoj se njemu i njegovoj porodici prijeti smrću, a sličnu prijetnju dobio je i ministar odbrane Matej Tonin, objavili su večeras slovenački mediji.

Region 24.10.2021 | 21:30
Slovenački premijer i ministar dobili prijetnje smrću

Јanša je dobio prijetnje smrću u pošiljci koja je bila poslata na njegovu privatnu adresu, potvrđeno je iz kabineta premijera.

Policija istražuje slučaj.

Vijest su prvi objavili portal Siol.nez i televizija Nova 24, mediji bliski Јanšinoj vladi.

Mediji su prenijeli da su Јanša i Tonin u petak na svoje adrese dobili pisma koja su sadržavala prijetnje smrću i u kojima je bila "municija većeg kalibra", a prijetnje su upućene i članovima Јanšine porodice.

Televizija Nova 24, koju je osnovala Јanšina Slovenačka demokratska stranka, navodi da to nije prvi put da se na taj način prijeti sadašnjem slovenačkom premijeru.

- Očigledno je da se radi o posljedici stvaranja psihoze od strane mejnstrim medija. Hoće li to konačno otrijezniti one koji još vjeruju u dobre namjere potomaka komunističke revolucije? - retorički navodi na svom portalu televizija Nova 24.

Јanša pojedine medije često optužuje da su iz političkih motiva na strani ljevice koja želi da sruši njegovu vladu, te da mediji i opozicija stoje iza protesta kojima se zahtijevaju prijevremeni izbori.

(SRNA)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Citao sam

24.10.2021 19:42

Vjerovatno su iz Bosne odakle je dobijao i Tito. Skakljiva stvar. Ali sledeca vijest je ... Ma ustavri to je determinizam. Ljudi jednostavno jedno vrijeme postoje , i vrsta kraja je i jedne te iste vijesti, narocito o problemima.

ODGOVORITE
Name

Iz Slovenije

24.10.2021 20:20

Jansa druze nisi vrijedan ni pisma. Ne foliraj se glupim fazonima.

ODGOVORITE
Name

izraelac

24.10.2021 21:53

ma lažu. da ih je neko mislio ubiti sigurno im to nebi najavio i pokvario plan. nema logike uopšte da neko ko želi tajno da te ubije javi svima da će te ubiti... il još gore da neko želi javno da te ubije i to da znaš ko će da te ubije pa da te na kraju ubije... hahahhaha kakve gluposti neviđene

ODGOVORITE