Šamac: Pucao iz gasnog pištolja na policiju

U Šamcu je uhapšen muškarac čiji su inicijali M.H. koji je prilikom privođenja pucao iz gasnog pištolja na pripadnike Јedinice žandarmerije, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Republika Srpska 24.10.2021 | 15:20
Šamac: Pucao iz gasnog pištolja na policiju

Prije nego što su pripadnici Јedinice žandarmerije ušli u porodičnu kuću M.H, on je odbijao da izađe iz kuće na zahtjev policijskih službenika, kao i bilo kakvu saradnju sa njima.

U pravcu policije je ispalio najmanje tri metka iz gasnog pištolja, nakon čega je uhapšen.

Žena čiji su inicijali A.V. prijavila je 22. oktobra oko 19.30 časova Policijskoj stanici Šamac da je M.H. vrebalno napao i upućivao joj prijetnje, nakon čega je u neposrednoj blizini ove stanice fizički napao njenog brata i nanio mu povrede.

M.H. je ispred zgrade Policijske stanice Šamac fizički napao i policijskog
službenika drevenom motkom, dok je u drugoj ruci držao mačetu spremnu da je upotrijebi, a potom se udaljio u autombilu "pasat".

Radom na terenu vozilo "pasat" je pronađeno u dvorištu porodične kuće osumnjičenog, koji je uhapšen oko 23.30 časova nakon što je iz gasnog pištolja pucao na policiju.

Po naredbi Osnovnog suda u Šamcu, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, juče je izvršen i pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi M.H, a tom prilikom su pronađena dva gasna pištolja sa municijom, mačeta, dva lovačka i jedan preklopni nož, kao i oko 33 grama zelene biljne materije koja izgledom asocira na marihuanu.

Nakon završene kriminalističke obrade, M.H. je uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nasilničko ponašanje i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje predat u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju.

(SRNA)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Lija

24.10.2021 14:18

I sad ce ga tužilaštvo i sud pustiti da se.brani sa slobode. Da je kojim slucajem policija upotrebila vatreno oruzje zasigurno bi zavrsili u pritvoru.

ODGOVORITE
Name

Prnjavor

24.10.2021 18:35

Što bi reko tvoj prešednik:"ajd nese**"..policija šumske vam oličenje "poštenja"..pola ih presuđeno za organizovani kriminal,pola za ratne zločine..i to vam policija?oni da zavode red i zakon???

Name

Goran

24.10.2021 14:25

Da je u takozvanoj demokratskoj drzavi USA uradio,pucao na policiju,zna se kako bi zavrsio.Ovde ce ga korumpirani sudija osloboditi

ODGOVORITE
Name

Šta Reći

24.10.2021 15:43

Jedino Bravo za Policiju, zato što su skontali da puca ćorcima, inače bi ga ubili. Više nego očigledno da se radi o osobi sa psihičkim smetnjama.

ODGOVORITE
Name

Decko

24.10.2021 16:22

Svi ste vi dole kolektivno zaostali u razvoju, tako da.... pssst!

Name

He He

24.10.2021 19:10

A ti Dečko, ti si kao na nekom brdu, a , neka neka, lepo lepo, za takve i jeste brdo. Ćutaćemo, ne brini.