Egipćanin progutao mobilni telefon i 6 meseci ga nosao u stomaku! (FOTO)

Jedan Egipćanin morao je da se podvrgne hitnoj operaciji da bi mu iz stomaka uklonili mobilni telefon koji je progutao. On je mobilni telefona nosao šest meseci u stomaku!

Zanimljivosti 21.10.2021 | 16:34
Egipćanin progutao mobilni telefon i 6 meseci ga nosao u stomaku! (FOTO)

U prvom slučaju ove vrste u Egiptu, lekari u Univerzitetskoj bolnici Asuan u gradu Asuanu izveli su operaciju uklanjanja malog mobilnog telefona koji je bio u crevima čoveka gotovo pola godine!

Pacijent, zatvorenik po imenu Mohamed Ismail Mohamed, doveden je u hitnu pomoć sa jakim bolovima u stomaku, a CT je otkrio da mu je u crevima strano telo. Muškarac je bio pripremljen za operaciju, a lekari su uspeli da uklone predmet za koji se ispostavilo da je mali mobilni telefon umotan u plastičnu foliju.

Doktori nisu uklonili plastičnu foliju koja štiti telefon dok policija nije stigla, ali bilo je jasno šta se nalazi unutar zaštitnog plastičnog sloja. Pacijent, koji je navodno sada stabilan i normalno jede, potvrdio je da je progutao ručni uređaj šest meseci ranije, kao što je to činio u prošlosti, samo što ovaj put nikada nije izašao s “drugog kraja” tela …

Mohamed je rekao lekarima da je već progutao mali mobilni telefon, kako ne bi morao da ga preda stražarima u slučaju pretresa, ali ga je uvek ranije izlučivao na “drugi kraj”

mobilni izvađen stomaka egipćanina
mobilni izvađen stomaka egipćanina

Napunio ga je, koristio ga za razgovor sa ljudima spolja, a onda ga ponovo progutao. Samo ovaj put ga nije iskakio pola godine, ali se nije previše brinuo zbog toga, tako da je nastavio da jede i pije normalno.

Čovek je rekao da se nikada nije osećao naduto ili sa zatvorom, ali jednog dana je počeo da oseća jake bolove u stomaku i tada je odveden u bolnicu. Lekari su rekli da je imao tešku upalu i infekciju creva, ali da bi stvari mogle biti mnogo gore da telefon nije bio umotan u plastičnu foliju.

“Prisustvo telefona u abdomenu moglo je da izazove crevnu opstrukciju ili nadutost, pa smo mogli i da uklonimo deo creva, ali se to, na sreću, nije dogodilo“, rekao je za Ski Nevs Arabia jedan od lekara koji je operisao Mohameda.

Gutanje poput najmanjeg mobilnog telefona na svetu, uobičajeno je u zatvorima širom sveta, ali sumnjamo da je neko  živeo sa jednim u stomaku šest meseci...

(zanimljivosatidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar