Tužilaštvu BiH predate tri osobe zbog krađe vozila

Pripadnici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet predali su Tužilaštvu BiH lica čiji su inicijali Ž.K. iz Banjaluke, M.M. sa Sokoca i M.T. sa Pala, osumnjičena za krađu vozila.

Republika Srpska 21.10.2021 | 15:33
Tužilaštvu BiH predate tri osobe zbog krađe vozila

Lica su predata kasno sinoć uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom teška krađa, saopšteno je iz MUP-a.

Za ova lica postoji sumnja da su od početka 2021. godine organizovala kriminalnu grupu koja je na području Sarajeva, Tuzle i Doboja vršila otuđenje vozila, koja su potom skrivali i preprodavali na području BiH i Crne Gore.

Prilikom pretresa prostorija koja koriste ova lica pronađeno je i oduzeto devet vozila, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem kričnih djela.

Istovremeno, u okviru međunarodne policijske saradnje u Bileći je juče uhapšeno lice čiji su inicijali S.A. zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa krađom vozila u Derventi početkom septembra i krivičnim djelom razbojništvo izvršenim u Crnoj Gori.

U saopštenju se navodi da policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju ovih predmeta.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su juče šest lica koja se dovode u vezu sa kriminalnom strukturom koja je duži period na području Sarajeva, Doboja i Tuzle vršila krivična djela u vezi sa krađom vozila.

Uhapšena su lica čiji su inicijali Ž.K. iz Banjaluke, S.R. iz Laktaša, S.P. iz Milića, M.T. sa Pala, te M.M. i V.K. sa Sokoca.

(Srna  Foto:MUP RS)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

BL

21.10.2021 14:45

Tuzilastvu BiH???? E svasta! Zar mi to tuzilastvo priznajemo?

ODGOVORITE