Odgođen sudski pretres u slučaju ubistva Krunića

Međutim, pretres je odgođen za 1. novembar zbog prigovora odbrane na izmjenu dva nova člana sudskog vijeća.

Republika Srpska 18.10.2021 | 11:27
Odgođen sudski pretres u slučaju ubistva Krunića

U banjalučkom Okružnom sudu održan je glavni pretres za ubistvo Slaviše Krunića, njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića i ranjavanje Gorana Ilića. Bilo je predviđeno i svjedočenje dvojice svjedoka odbrane Sretena Popovića i Drage Dujakovića.

Međutim, pretres je odgođen za 1. novembar zbog prigovora odbrane na izmjenu dva nova člana sudskog vijeća.

Odbrana je smatrala da je trebala biti obaviještena o izmjenama te da dva nova člana vijeća treba da se izjasne o ovom slučaju i potvrde da su preslušali i pregledali sve dosad iznesene dokaze. Međutim, predsjednik sudskog vijeća je smatrao da to nije zakonska obaveza te je odbrana uložila prigovor kojim tvrdi da je to prvi put da se novi članovi ne izjasne, te zatražila odlaganje pretresa. 

Slaviša Krunić i Žarko Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019.godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima kod Laktaša. Prema optužnici, direktni izvršioci ubistva bili su optuženi Benedi Đukanović i Željko Kovačević koji je ubijen u razmjeni vatre.Kao saučesnici navedeni su Emilio Baldo i Rodoljub Gajić, koji je do hapšenja radio u Krunićevom „Sektor Sekjuritiju“. 

(BN) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Zlaja

18.10.2021 09:49

Dok se još malo počiste tragovi i zagube dokazi, polako .

ODGOVORITE
Name

Viktor

18.10.2021 09:58

Izvrsioci ovog ovog Ubistva nisu biti. BITAN JE NALOGODAVAC. KLJESTIMA IM CUPAJTE NOKTE DOK NE PROPJEVAJU KO IH JE PLATIO DA UBIJU SLAVISU.AKO KRIMINALCI MOGU UBITI OVAKVOGA COVJEKA KOJI IZA SEBE IMA HILJADU RADNIKA ZA OBEZBEDJENJE KAKO CE ONDA GRADJANI BITI SIGURNI.MUP REPUBLIKE SRPSKE NIJE DORASTAO DA STITI GRADJANE REPUBLIKE SRPSKE VRH TE INSTITUCIJE JE POSTAO POLITICKI OGRANAK KOJI STITI SAMO VLAST I UBIJE SVE PROTIVNIKE.MUP REPUBLIKE SRPSKE JE NAJVECA BEZBEDNOSNA PRETNJA ZA DRZAVU BOSNU I HERCEGOVINU NA CELU SA RATNIM SPECIJALCIMA I RATNIM SNAJPERISTIMA KOJI IMAJU VELIKOGA RATNOGA ISKUSTVA U UBIJANJU. ENTITETSKA REFORMA POLICIJE JE NEOPHODNA U BIH. HOCEMO ZA MINISTRA MLADOG SKOLOVANOG DOBROG COVJEKA.NECEMO DA NAS CUVAJU RATNI SPECIJALCI KOJI SU PROSLI RAT OD 1991 DO 1995.

ODGOVORITE
Name

Milicionar

18.10.2021 10:21

Re Viktor, TI si druže ozbiljna budala. Dok je tih ratnih policajaca, ima nade a kad dođu ovi mladi retardi sa kupljenim školama onda smo tek gotovi jer 90 posto njih je došlo u mup jer su glupi i nesposobni da bilo šta drugo rade...

Name

Viktor

18.10.2021 12:40

kAKVE NADE IMA DA MALTERTIRAJU DILAJU I UBIJAJU... KO JE UBIO DAVIDA DRAGICEVICA ? U RATU STE UBIJALI KAR TANI MUP MUSLIMANE I HRVATE SADA ZA VLAST UBIJATE SVOJE SRBE.TI SI BUDALA I TO PSIHOPATA.

Name

Re

18.10.2021 15:37

E moj Viktore sve si u pravu samo u jednom nisi. Bas ti koje je hranio dosli su mu glave a trebalo bi i malo gospodju udovici pritegnut da i ona sta kaze barem o staroj ljubavi koja zaborava nema.

Name

Iz ovoga je jasno

18.10.2021 12:37

Da ima kao i ko je ta organizovana kriminalna grupa u RS koja ima moc.

ODGOVORITE