Vučić: Srbija želi dobre odnose sa BiH, ali voli Srpsku

On je rekao da je njegova poruka da Srbija želi dobre odnose sa BiH, prijateljske i bratske odnose sa Bošnjacima, ali da joj Bošnjaci u BiH ne zamjeraju što voli Republiku Srpsku, kao što se njima ne zamjera što vole Novi Pazar, Tutin i Sjenicu.

Srbija 17.09.2021 | 22:06
Vučić: Srbija želi dobre odnose sa BiH, ali voli Srpsku

- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić apelovao je da tužilaštvo i pravosudni organi u Srbiji stupe u kontakt sa pravosuđem u BiH i da se "zaustave priče o tajnim optužnicama i svemu drugome".

"Da ljudi mogu da znaju protiv koga neka zemlja nešto ima. Da se dogovorimo koje slučajeve može da preuzme domicilna zemlja. Da ne radimo sve ovo jedni drugima. Ja sam potpuno spreman za to", izjavio je Vučić večeras za TV "Pink", komentarišući oštra reagovanja političkog Sarajeva na hapšenje Edina Vranja u Srbiji.

Vučić je naveo da su u Foči uhapsili Srbina, nakon što je u Srbiji uhapšen Vranj iz Goražda, kao da 26 godina nisu znali da je počinio teška krivična djela, "pa kao da vrate nešto sad".

"To se tako ne radi", istakao je Vučić.

Кomentarišći izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića da ne želi iz Srbije ni vakcine, ni žito i da Srbija prestane sa progonom bivših boraca tzv. Armije BiH, Vučić je ocijenio da je Izetbegović to rekao kako bi dobio neki politički poen.

Vučić je ponovio da smatra da je dogovor Srba sa Bošnjacima od istorijskog značaja, te naglasio da su pusti snovi o specijalnom statusu za Sandžak/Rašku oblast i da nikada ne reaguje na izjave da će se otcijepiti Sandžak.

U slučaju da tri opštine u Srbiji sa većinskim bošnjačkim življem žele da donesu neku odluku, kaže Vučić, da li su Bošnjaci dobro prebrojali opštine u Republici Srpskoj kojih ima 64 i još četiri u FBiH, gdje su Srbi većina.

"Suština je u tome da mi ne želimo da menjamo granice. Mi samo hoćemo da imamo svoju Srbiju, dobru saradnju i sa Republikom Srpskom kao delom BiH, kao i sa BiH. Ali nemojte to da radite i nemojte da imate dvostruke aršine", dodao je Vučić.

On je rekao da je njegova poruka da Srbija želi dobre odnose sa BiH, prijateljske i bratske odnose sa Bošnjacima, ali da joj Bošnjaci u BiH ne zamjeraju što voli Republiku Srpsku, kao što se njima ne zamjera što vole Novi Pazar, Tutin i Sjenicu.

Govoreći o političkim napadima na Srbiju iz Crne Gore i Hrvatske i od predsjednika tih zemalja Mila Đukanovića i Zorana Milanović i njihovih medija, Vučić je rekao da tu ima pomalo zavisti i potrebe da se Srbija ocrni, jer je na dobrom putu i napreduje.

Vučić je rekao da ne mora da poziva srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika pa da im jedina tema budu Đukanović, Bakir Izetbegović ili Milanović.

"Nas takve stvari ne zanimaju, mi ćemo nastojati da se razvijamo", naglasio je Vučić, dodajući da njega ne zanimaju ni Milanović ni Đukanović.

On je rekao da je razumio poruku iz Zagreba da je susret Milanovića i Đukanovića "poruka za Beograd", ali da time nije fasciniran.

Vučić je istakao da budućnost regiona vidi u tome da svi budu svoji na svome i da se poštuju njihova prava, dok je Đukanović vidi u nestanku srpskog stanovništva i da Srbi nemaju nikakva politička prva.

"U Crnoj Gori bi sve Srbe da svedu na etničku grupu. To su sve njihovi planovi i trikovi", rekao je Vučić, navodeći da nema ništa protiv Hrvatske i Crne Gore, nego samo protiv politika čija je osnova nestanak srpskog stanovništva i priča o tobožnjoj sopstvenoj ugroženosti. 

(Srna) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

RE

17.09.2021 22:21

Čime se ti zamaraš bolje ti je pomozi ovaj narod gladni i propali kod burle u RS.

ODGOVORITE
Name

Jaffa

18.09.2021 10:59

Samo da nas on i njegovi ne brane. Od 90-ih nas odbraniše samo tako...

Name

Q123

19.09.2021 20:27

Pa nek tom narodu plmogne Dodik...ima milijarde ....blikira rad BIH institicija a mjegove poslove ne blokira ....ide mu kao nikad ....

Name

075

17.09.2021 22:41

I ja volim Vojvodinu a poštujem Srbiju!

ODGOVORITE
Name

Mrki

18.09.2021 09:46

I ja volim KSOVO a poštujem SRBIJU !

Name

dzoker

17.09.2021 22:53

sve dok budes dozvaljao da onaj "dodo" u tvom prisustvu najavljuje i izjavljuje da zeli da se RS pripoji Srbiji i da negira drzavu koja ga placa neces imati kredibilitet ! zamisli da neki Bosnjak ode u Sandzak i neki od njih dode u Sarajevo i govori da Sandzak zeli da se "otcijepi" i pripoji BiH!!! dali bi i tad cutao i aminovao sve to kao sto aminujes kad onaj debeli tako izjavljuje u Beogradu i poziva na nove granice i nove sukobe?

ODGOVORITE
Name

ok

17.09.2021 23:12

Netreba da se zamaras sa kojekakvim ljudima . Sve dok oni se zale na nas to je dobro , Znaci zemlja ide naprijed,

ODGOVORITE
Name

Dzoni

18.09.2021 02:05

Dobro aco to znamo imali sta novo

ODGOVORITE