I Zeljković danas sproveden u javno tužilaštvo u BL

- Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, sproveden je danas u republičko javno tužilaštvo u Banjaluci.

Republika Srpska 16.09.2021 | 16:53
I Zeljković danas sproveden u javno tužilaštvo u BL

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske saopšteno je da su lice čiji su inicijali B.Z. danas u poslijepodnevnim časovima službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet predali Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

U saopštenju se navodi da je riječ o licu koje je uhapšeno zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Istragom u ovom predmetu rukovodi Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva.

Prethodno su danas Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva predata tri lica koja su juče lišena slobode zbog sumnje da zloupotrijebili službeni položaj ili ovlašćenja.

Iz MUP-a je saopšteno da su uhapšena lica čiji su inicijali S.B., D.D. i S.M, te da su u okviru jučerašnjih aktivnosti izvršeni pretresi na osam lokacija koje koriste uhapšena lica.

Iz Tužilaštva je juče potvrđeno Srni da su u akciji MUP-a Republike Srpske, koja se sprovodi prema nalogu Republičkog javnog tužilaštva zbog nezakonitih radnji Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske u postupku javnih nabavki, uhapšeni Slavko Bojić, Saša Marković i Dragan Dubravac.

Portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić potvrdila je danas Srni da je uhapšen i direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković.

Nakon ispitivanja nadležni tužilac će odlučiti o prijedlogu za određivanje mjera pritvora.

(BN/Srna) 

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Tito

16.09.2021 15:05

Zeljo moj sve je legli dio ide sudiji i dio tuziocu najveci dio stevandicu s ti ces vani ali go ko crkveni mis, hebiga sledeci put vise srece ako ga bide.

ODGOVORITE
Name

A Mirela

16.09.2021 16:40

Se krpi okolo, sva u stresu. Hahahahaha

Name

jaaaaa

16.09.2021 15:35

Ma hapsit i Stevandića,on mu i dozvolio da se rasipa narodnim novcem,čuj naziva Ujedinjena Srpska a sve kriminalci i lovovi ko taj mali Zeljković i slični.

ODGOVORITE
Name

MENAGER

16.09.2021 18:45

Nema Stevandica tu nigdje Zbog ovakvih stvari su na visoke funkcije i direktorska mjesta postavljeni ovakvi kao sto je ovaj Zeljkovic Jos ce ga sada ubjediti da je on stvarno sam kriv Prvo ce mu pricati da od toga nema nista pa poslije da imaju svoje sudije a na kraju da imaju svoje ljude u KPZu i da tamo nece nista tesko raditi i da ce svaki vikend dobijati nagradni izlazak Pri tome ce mu svi ovi gore izvuci sve sto je ukrao i jos ce se zaduziti

Name

Borac

16.09.2021 15:45

Tu ga i ostavite. Pozovite i njegovog sefa.

ODGOVORITE
Name

Goran M

16.09.2021 15:52

Zatvoriti i ne puštati ga dok je živ. Mrcina lopovska. Mnogo je zla taj Zeljković počinio. Da li će odgovarati i za kriminal u Bijeljini?

ODGOVORITE
Name

Borac

16.09.2021 15:55

Jeftina predstava za prevareni narod u sluzbi predizborne kampanje sa ciljem skretanja paznje sa vitalnih problema u RS... Ko moze vjerovati u dobre namjere ako znamo da je Dodik vlasnik RS sa svim njenim institucijama, tuzilastvom, sudstvom, policijom a da je sa Zeljkovicem u rodbinskim odnosima kao i sa ostalim uhapsenim vrlo blizak... Niko nista ne moze ukrasti bez Dodikovog blagoslova, citaj procenta.... Kao, evo, vidite da institucije "rade svoj posao".... Ok, svaka cast ali narod hoce REZULTATE, hoce kriminalce u zatvoru, dugogodisnje robije, oduzimanje pokradenog...i to BRZO (ne kao u slucaju nerazjasnjenih ubistava).

ODGOVORITE
Name

&&&&

16.09.2021 16:02

Sve lopov do lopova. U corku. Bando.

ODGOVORITE
Name

BL

16.09.2021 16:02

Ministar zdravlja da podnese ostavku odmah i premijer .Bruka ljudi umiru a oni pljačkaju .Užas!!!

ODGOVORITE
Name

Dragan

16.09.2021 16:14

Tresla se gora rodio se miš!

ODGOVORITE
Name

drnd

16.09.2021 16:15

Oh, da, bas bi Zeljo to radio bez odobrenja, ako cak ne i naredbe, Velikog vodje.

ODGOVORITE
Name

Sud

16.09.2021 16:33

Pored Zeljkovica odma uhapsiti Škrbića i otet sve što je pokrao a on mora u zatvor , bez hapšenja Škrbića radnici UKC i građani pogotovo Banjaluke neće se smiriti Škrbić je najveći grobar zdravstva mora biti uhapšen.

ODGOVORITE
Name

Serbo64

16.09.2021 16:33

За све је крив Додик....и када је куповао вакцине и када их је скупо препродавао и када суга ухапсили.....само Додик. Он је крив за све. И што Дршко јуниор није завршио факултет и што је проф. Јелена преквалификована да буде градоначелник и што је херцеговачки побачај импотентан....наравно Додик је крив за све. И што је глумац филмова за одрасле у акцији да постане водећи опозиционар и што је Селак (неписмени) пожељна сподоба за језичак на ваги.....наравно за све је крив Велику Баја - Додик

ODGOVORITE
Name

Mirkan

17.09.2021 06:18

Nije kriv onaj što krade već onaj što svašta potpisuje.

Name

Miso

16.09.2021 16:44

Znate sto ova uhapsena mafija ima jakne i trejerke preko ruku da se ne vidi da im nisu lisice na ruke stavljene jer je ovo predstava za javnost dok se Kriminalna vlast na celu sa Miloradom Dodikom ne smejni nema slobode ni bezbjednosti.Mafija ce i dalje da cerupa otima i ubija. PRAVDA ZA MILANA VUKELICA PRAVDA YA SLAVISU KRUNICA PRAVDA ZA DAVIDA DRAGICEVICA STOP DODIKU I NJEGOVOJ MAFIJASKOJ ORGANIZACIJI. LUKACU JESI RATOVAO ZA SLOBODU SRPSKOG NARODA ILI SI RATOVAO DA SLUZIS I STITIS MAFIJU.

ODGOVORITE
Name

ZVORNIK

16.09.2021 17:14

A šta kaže predsjednik kluba poslanika, glava ti buldog Kole. Jeli sve pošteno, po širini i dubini. Ima li ministar kocke Ilić svoj komentar, a sitno je to za učenog kockara VS sprema. Biće vjerovatno komentar, samo da ih izbrifuje mentor iz sjenke Dragomir. Sve pošteno će saopštiti, trenutno su na započetoj akciji povratak u ravnu Brnjicu..... Bagro lopovska na bolesnima ugroženima kradete. A onda trčite u crkvu malo priloga za oprost lopovski grijehova..... Itd.

ODGOVORITE
Name

I taj Kostadin

16.09.2021 20:09

bi da ovdje ima P od pravde bio na dugogodisnjoj robiji odavno...