Restoran u kome gosti sami sebi pecaju večeru! (VIDEO)

Restorani lanca “Zauo“, što u prevodu znači “sedi i pecaj”, mogu se naći širom Japana. U ovim restoranima gosti sami sebi pecaju večeru!

Zanimljivosti 14.09.2021 | 15:20
Restoran u kome gosti sami sebi pecaju večeru! (VIDEO)

Uhvatite hranu, recite kako želite da bude pripremljena, a zatim jedite. Ovako bi se ukratko mogao opisati koncept potpuno jedinstvenog japanskog restorana „Zauo“.

Kada uđete unutra, prvo što ćete primetiti, pored ogromnog prostora za sedenje u obliku čamca, jeste džinovski rezervoar nasred restorana. Unutra će biti najmanje deset vrsta riba, spremnih za ulov.

Tu počinje zabava. Restoran nautičke tematike nudi štapove za pecanje i mreže za sve goste kako bi ulovili svoju večeru.

Svakom gostu se dodeljuje pomoćnik, posebno nazvan „pratilac ribolova“. On će provesti sve kroz svoje ribolovno iskustvo: pričvrstiće mamac na svaki štap i pružiti smernice kada se udica zabaci u vodu.

Osoblje pomaže u identifikaciji različitih riba u svakom rezervoaru, budući da svaki sadrži različite vrste ribe, kako bi se osiguralo da gost ulovi ribu koju je želeo. Konobari bodre ljude dok pecaju, bez obzira koliko to trajalo.

U “Zauu”postoji stroga politika zabrane hvatanja i puštanja, što znači da gosti moraju pojesti ono što upecaju. Kada uspete da ulovite ribu, kuvari će pripremiti obrok po vašoj želji.

Ulov je uzbudljiv čin za sve goste, kaže portparol restorana, i dodaje da svaki put kada neko ulovi ribu, zaposleni su dužni da navijaju, pevaju i udaraju u bubanj.

Jedna stvar je sigurna, riba na tanjiru gosta uvek je sveža.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sale

17.09.2021 21:21

Našli su način da debila ometenog u svemu ubjede da je "Naučio da peca ribu". Svaka čast!!! Aplauz!

ODGOVORITE