Oliver Mandić na Tari napravio raj na zemlji!

Iako je fizički i mentalno u veoma dobroj kondiciji, o čemu najbolje svedoče blago preplanuli ten i odsustvo viška kilograma, legendarni pevač i kompozitor Oliver Mandić (68) napustio je Beograd i poslednjih godinu dana živi na Tari.

Zabava 13.09.2021 | 21:32
Oliver Mandić na Tari napravio raj na zemlji!

Na ogromnom imanju koje je nasledio od dede i oca izgradio je raj na zemlji.

Četiri velike kuće, svaka sa površinom od 450 metara kvadratnih,građene u tradicionalnom srpskom planinskom stilu, poslužile su mu kao idealno mesto za eskapizam iz grada za vreme prvog udara virusa korona i ograničavanja kretanja u proleće 2020. Kad je shvatio šta mu pružaju Tara i netaknuta priroda, odlučio je da i 2021. provede na obalama Zaovinskog jezera.

Oliver Mandić
foto: Nemanja Nikolić

- Pre 25 godina, kada sam započeo obnovu imanja na dedovini, planirao sam da napravim centar u kome će se okupljati umetnici različitog profila: muzičari, glumci, baletski igrači, slikari... Tada sam imao 45 godina i bio sam u punoj snazi. Danas, kad sam sve završio, imam skoro 70 godina i nemam snage niti volje da se više bavim time - kaže tvorac nekih od najlepših pesama srpske pop i rok muzike.

Od kuća ga svega nekoliko desetina metara deli do Zaovinskog jezera. Izgradio je pontonski most dugačak dvadesetak metara kako bi s njega komotno mogao da ulazi u čamac ili vodu. Deo obale na njegovom imanju ograđen je bovama kako bi kupanje bilo sigurno s obzirom na to da Zaovinsko jezero važi za veoma hladnu i opasnu vodu.

- Uopšte mi nije dosadno. Sviram po šest-sedam sati dnevno i tek sad vidim koliko ne znam. U Beograd dolazim retko, bio sam samo četiri-pet dana u poslednjoj godini. Sve što mi treba imam na Tari. Kad se uželim društva, blizu mi je Mećavnik, pa odem u posetu Kusti - konstatuje Oliver Mandić.

Oliver Mandić
foto: Pritnscreen

(kurir.rs/hello)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dzobi

13.09.2021 22:25

Oli dobar pevac bio , uvjek zu vlast i bog pomaze snove .

ODGOVORITE
Name

re

14.09.2021 02:29

Na čemu je zaradio, sigurno obrađivao zemlju i bavio se poljoprivredom. On je to napravio na majmunisanju u sluđivanju ovog naroda prodajući mu maglu i zamajavajući budale, a i mediju su mu davali pare za to kao i država za koncerte. JOš će još i nacionalnu penziju da mu daju od 2000 evra, pa da se i dalje vuče na narodnoj grbači ovaj parazit i neradnik.

Name

Aco

14.09.2021 08:01

Oliver nije kantautor,Marina Tucakovic mu je pisala pjesme,sto je i sam rekao...

Name

Jedino

14.09.2021 03:10

Jedino su mu kriminalci bili prijatelji kao Arkan.

ODGOVORITE
Name

Senator

15.09.2021 19:49

Oli do boli!!! Uvijek je bio ispred svog vremena. Pozz iz Zgb.

ODGOVORITE