Govedarica SNSD-u: Oprosti im Bože, ne znaju šta rade!

„A ako su zaista ubijeđeni u mirno otcjepljenje i izlazak Republike Srpske iz Bosne i Hercegovine, pa su zbog toga Erdoganu predočili da Dejton više ne postoji, onda čovjek nema drugog rješenja nego da se prekrsti i kaže: Bože spasi ovu zemlju i njen narod. Naravno i da se bori protiv takve politike i da je pobijedi“ – zaključio je Govedarica.

Republika Srpska 05.09.2021 | 11:53
Govedarica SNSD-u: Oprosti im Bože, ne znaju šta rade!

-Gospoda koja je smislila pojam mirna disolucija ili je družina maloumnih ili su u pitanju klasični prevaranti koji imaju samo jedan cilj a to je manipulisanje narodom. Meni više liče na narodne prevarante nego maloumnike – istakao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS. 

On je kazao da se u Bosni i Hercegovini sve može riješiti mirnim putem izuzev disolucije te da sve razlike ili anomalije u našem društvu koje postoje nikada neće narušiti mir. 

„Disolucija ne da ne može biti mirna već je riječ o pojavi koja proizvodi konflikt a Srbima konflikt ne treba. Niti Srbima treba neka nova međunarodna konferencija i revizija Dejtona jer više nego što sada imamo, dobiti nećemo i ne možemo“ – poručio je Govedarica.

Pošto narod više neće da se peca na priču o referendumima, ponavlja Govedarica, smišljen je pojam mirna disolucija. 

„To u prevodu znači da će svi federalni bosanskohercegovački i međunarodni faktori biti nijemi dok Republika Srpska mirno ili skoro neopaženo izlazi iz BiH. Кo normalan može povjerovati u ovu Dodikovu bajku?“ – upitao je član Predsjedništva SDS-a. 

On je istakao da je cilj SNSD-a srpske faktore koji odbace tu ideju kao prevarantsku ili opasnu po narod i Republiku Srpsku, treba optužiti za kolaboraciju sa strancima i podaništvo prema političkom Sarajevu. 

„Vrlo mi je zanimljivo da stav kako je SDS servilan prema strankama iz tog političkog Sarajeva, iznosi portparol SNSD-a koji je donedavno bio član jedne od partija iz Federacije BiH. Naravno, za kolaboraciju nas optužuju upravo oni koji su nekada, a i danas samo drugim metodama, uspješno sarađivali sa svojim istinskim mentorima“ – kazao je Govedarica. 

Odista, pita Govedarica, za čiji interes Dodik proklamuje da je Dejton mrtav i da nam u BiH trebaju novi razgovori čiji je cilj tobože mirna disolucija? 

„Za koga radi taj čovjek? To nije i ne smije biti srpska politika. To je politika koja srpski narod može debelo koštati ali to ujedno ne znači da bi to sve moglo koštati njega i njegovu porodicu“ – kazao je član Predsjedništva SDS.

On naglašava da bi u mirnu disoluciju lično mogao povjerovati samo kada bi Bijela kuća, Кremlj i Brisel proklamovali taj stav kao jedino moguće rješenje i upitao Dodika ima li Republika Srpska danas ijednog saveznika za takvu politiku?

„A ako su zaista ubijeđeni u mirno otcjepljenje i izlazak Republike Srpske iz Bosne i Hercegovine, pa su zbog toga Erdoganu predočili da Dejton više ne postoji, onda čovjek nema drugog rješenja nego da se prekrsti i kaže: Bože spasi ovu zemlju i njen narod. Naravno i da se bori protiv takve politike i da je pobijedi“ – zaključio je Govedarica.

(BN) 

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

!

05.09.2021 10:03

Svaka čast na svakoj riječi

ODGOVORITE
Name

Vladimir

05.09.2021 11:56

Dodiku i njegovoj pokvarenoj koaliciji dolazi kraj isto kao i Djukanovicu..Sve je gotovo..

Name

Re

05.09.2021 16:14

Sve je kao što kažeš. Ali samo nisi objasnio kako ste se vi upecali na Dodikov mamac srpskog jedinstva.

Name

rembrant

05.09.2021 10:05

Samo ratom LAKTASKI ZLIKOVAC moze prikriti svoju pljacku od vise milijardi.jedini izlaz za RUDONJU je rat.BURLE u miru ne moze ostati na slobodi i sacuvati pokradene milijarde.

ODGOVORITE
Name

REC RAT ?

05.09.2021 11:32

TREBA IZBACITI I IZ RECNIKA !

Name

ВИТОМИР

05.09.2021 10:18

тако је Вукота,то је само још једна од додикових смицалица,избори се ближе а нема шта народу понудити,свјестан је да он и његови дупелисци трче последњи круг и одлазе у заборав као најгора власт у Историји Српског народа

ODGOVORITE
Name

Istina

05.09.2021 10:50

Tako to biva kada dezerter drži predavanje o moralu i patriotizamu.

ODGOVORITE
Name

Re

05.09.2021 11:59

Pa nije ti nešto ni ovaj Govedarica bio borac

Name

Koja

05.09.2021 11:31

Budala,može još verovati izlapelom 'duduku'?Sve bi on dao da ostane na vlasti još koju godinu,samo da odgodi ,prdekanu, koja ga svakako čeka naredne godine.

ODGOVORITE
Name

Veteran

05.09.2021 11:53

Uhapsite ovig rudonju da nas o jadu zabavlja ostalomu pusto

Name

Dane

05.09.2021 16:11

Samo nezavisna Republika Srpska je spas za ovaj narod i bolji ekonomski prosperitet. Samo naivni to ne vide.

ODGOVORITE
Name

Mirkan

05.09.2021 18:22

Ako je cijena nezavisnosti da on i njegovi vladaju još pedesetak godina,a za tih pedeset godina neće nas ovdje ostati ni pedeset hiljada,onda neka hvala neka nas u BiH,ma kakva ona bila.

Name

Bravo

05.09.2021 19:24

Veoma jednostavno, bez srbovanja, i bez ikakvih uvreda objasnjeno, i sve istinito. E to je ono sto ja ocekujem od pravog politicara koji zeli narod da predstavlja, i da se za narod zalaze!!!! Dosta je vise nacionalizma, dosta je lopovluka. I kad vec sve to znate onda prestanite sa Dodikom da saradzujete, od jedinstva sa njim nece na kraju biti nista za opoziciju, ali pobjeda SNSDa na izborima. Siguran sam u to!!!

ODGOVORITE
Name

PRIJEDORCANIN

06.09.2021 10:33

Govedarica moras malo cesce da budes prisutan u javnosti.Mislim da ti je to potrebno.Vidim da se Mirko malo umorio.Pozdrav

ODGOVORITE