Krivokapić u hramu u Podgorici, Milo na protestu u Cetinju

- Crnogorski premijer Zdravko Кrivokapić večeras je pred Hramom Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, gdje se služi doksolgija u čast Njagove svetosti patrijarha srpskog Porfirija, dok je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otišao na Cetinje i pridružio se demonstrantima protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Region 04.09.2021 | 20:01
Krivokapić u hramu u Podgorici, Milo na protestu u Cetinju

Pred hramom u Podgorici su i ministri u Vladi Crne Gore, predstavnici Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Кnežević, Slaven Radunović, lider Prave Marko Milačić, predsjednici opština Budva Marko Carević i Nikšić Marko Кovačević, poslanici Demokrata, lider Ujedinjenje Goran Danilović, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Dragoslav Šćekić.

Dio grada preko Morače uoči svečanosti praktično je blokiran zbog kolone vozila koje su pristizale. Okupljeni nose zvanične zastave Crne Gore, crkvene zastave, trobojke, zastave Srbije.

Đukanović je stigao na Cetinje gdje se fotografisao sa građanima koji protestuju protiv ustoličenja mitropolita Joanikija, koje je planirano sutra u Cetinjskom manastiru, javljaju crnogorski mediji.

Oni su danas ranije blokirali ulaze u grad i put Cetinje-Podgorica, ali i magistralu prema Budvi.

Đukanović je ranije rekao da će 5. septembra doći na protest u prijestonici, ako Srpska pravoslavna crkva ne odustane od najavljenog događaja u Cetinjskom manastir.

(Srna Foto: Vijesti.me) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Sloboda

04.09.2021 18:06

Oj svijetla majska goro,majko naša Crna Goro.....

ODGOVORITE
Name

Mir Boziji

04.09.2021 18:50

Sjedi djesi i za djesi nisi. Nek ostanu tako. Svaka bogomolja je ista i isto vrijedna bez pocjenjivanja.

ODGOVORITE
Name

Ne razmisljaju oni

04.09.2021 20:39

Ni o kakvoj i ni o cijoj bogomolji, samo o kriminalu, ljulja se narko mafija.....

Name

PRIJEDORCANIN

04.09.2021 22:22

Moje porjeklo potice od NJEGOSA prezivao sam se Petrovic pa smo odselili na Kosovo kod Knina.Duza prica.Neka sad shvate moji Srbi sta ta komunisticka banda radi.Neka i ostali narodi vide sta kriminal i beli prah radi a u tom lopovluku uvek na celu komunjara.

Name

Nada

04.09.2021 19:34

Milo konačno si gotov.

ODGOVORITE
Name

Republika Srpska

05.09.2021 08:01

Zašto nema protesta protiv Srba koji im pune plaže? Kakva su došla vremena da se Srbin osjeća sigurnije u hrvatskoj nego u Bratskoj Crnoj Gori. Bruka i sramota.

ODGOVORITE
Name

Pravoslavac čisti

05.09.2021 09:10

Milo bio KONJ , a sada prešao u MAGARCA (pomanitalog , tata bogami)

ODGOVORITE