SDS: SNSD nije stvaralac Srpske, već diktature

Gradski odbor SNSD Banjaluka nastavlja sa politikom manipulacije i iznošenja netačnih činjenica nastojeći da plagiraju istoriju i prikažu je onako kako ne stoji, poručili su iz Resora za međunarodnu i regionalnu saradnju Gradske organizacije SDS Banjaluka.

Republika Srpska 29.08.2021 | 20:24
SDS: SNSD nije stvaralac Srpske, već diktature

Gradski odbor SNSD Banjaluka nastavlja sa politikom manipulacije i iznošenja netačnih činjenica nastojeći da plagiraju istoriju i prikažu je onako kako ne stoji, poručili su iz Resora za međunarodnu i regionalnu saradnju Gradske organizacije SDS Banjaluka.

Apsurdno je pokušavati zamajavati narod i prikazati se kao državotvorna stranka kao što to sad čini SNSD , ako činjenice govore da je ta stranka nastala nekoliko godina nakon nastanka Republike Srpske, ukazuju u GO SDS Banjaluka. 

Podsjećaju javnost Republike Srpske da SNSD svojim djelovanjem i doprinosom nije učestvovao u izgradnji temelja Republike Srpske. Taj proces izgradnje započet je 5 godina prije nastanka SNSD-a.

- Naime, stvaranje Republike Srpske je započeto još '91 godine i u njenom stvaranju su najviše učestvovali njeni najbolji sinovi. Samo Srpska demokratska stranka od svih političkih aktera na političkoj sceni Republike Srpske za sebe može reći da je starija od Republike Srpske. Кao idejni tvorac i stvaralac možemo reći da je to SDS, a ne neko ko je nastao daleko poslije stvaranja Republike Srpske, podsjeća SDS.

Što se tiče plagijatora, kako ističe SDS, za njih (SNSD) bi se prije moglo reći da su oni ti koji razgrađuju Republiku Srpsku za koju su mnogi dali svoje živote.

- SNSD-u nećemo osporiti pravo da su uveli partijsku diktaturu i izgradili feudalnu piramidu zbog koje se mogu pohvaliti da su stvaraoci unitarne BiH. A tome u prilog govore mnoge nadležnosti koje su istrgnute i prenesene na nivo BiH od 2006. godine.

Za vrijeme 15 godina vladavine SNSD-a: prekinut je platni promet sa Srbijom, uvedene su zajedničke tablice, uspostavljen je SUD BiH, nadležnost nad granicom je prenesena na nivo BiH i uspostavljena je DGS, formirana SIPA i OSA. 2006 godine prihvaćena je arbitražna odluka za Brčko čime je Republika Srpska presječena na istočni i zapadni dio, podsjeća SDS.  

Oni navode da je SNSD provođenjem svoje stranačke politike doprinio masovnom iseljavanju stanovništva posebno mladih kadrova koji odlaze najviše zbog nepravde i nepotizma.

Кatastrofalnom ekonomskom politikom vladajuće koalicije koju predvodi SNSD smo dovedeni u situaciju da smo duplo više zaduženi od FBiH po glavi stanovnika, ističu u SDS-u i poručuju Gradskom odboru SNSD Banjaluke, i njegovom rukovodstvu da treba da shvate da politika, pa i na lokalnom nivou nije samo akrobatika i matematika, nego prije i iznad svega ETIКA. Dolazi vrijeme kada će to postati jasno.

(BN)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

GANGSTERI

29.08.2021 19:05

PA TO SU OBICNI GANGSTERI. KAKVA VLAST. PROPAST NE VLAST.

ODGOVORITE
Name

Apis

30.08.2021 01:44

Dodikovo rezim treba sto pre svrgnutu, bolje Danas nego sutra, jer svako Dan prodaju Dio RS uzimanjem kredita svetske mafije.

Name

Borac

30.08.2021 07:47

Jel ovo sa poternice? Sve milioneri.

Name

Laik

29.08.2021 19:08

Predlažem, kada su već takve "patriote,"da među sobom nađu dva dobrovoljca da gule kazne zatvora u mjesto Ratka i Radovana, ipak su ta dva Čovjeka zaslužna za stvaranje R.S., upsss, pa njihov presednik za njih je davno rekao da su zločinci.

ODGOVORITE
Name

VRS

29.08.2021 19:49

Kada se sjetim vaše vladavine i prodaje Doline Neretve, Goražda, Bihaća itd itd itd, a kasnije odobravanja Izvještaja o događajima u i oko Srebrenice i kada ste potpisali kapitulaciju Vojske Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

Re

30.08.2021 07:45

Tu je medjunarodna zajednica diktirala pravila i nista se nije moglo uraditi. Crvena sekta je RS zavila u crno!, a sebe nazivaju patriotama.

Name

Klementina

29.08.2021 20:14

Pogledajte samo ove face. Jebote, strah me pogledati ih na slici a tek uživo...

ODGOVORITE
Name

Rade

29.08.2021 22:33

Kakave face.

ODGOVORITE
Name

Wodolija

29.08.2021 22:58

Sumnjiva lica ...

ODGOVORITE
Name

Boki

30.08.2021 01:42

Opšte poznato je da su crveni jedna lopovska sekta koja je opljačkala, zadužila, raselila i obespravila sopstveni narod gore od bilo kojeg rata i nepogode. Ali i tome će kraj uskoro. Više nas je. Gotovi su crveni kmeri. Smrt fašizmu i lopovluku, a sloboda narodu.

ODGOVORITE
Name

Lazar

30.08.2021 04:29

Samo oni koji nemaju svoje ,,ja,, mogu biti dio ove sekte..

ODGOVORITE
Name

Zu-zu

30.08.2021 06:34

Stop crvenoj sekti

ODGOVORITE
Name

Mirko

30.08.2021 07:29

Živa istina, njihovi roditelji i đedovi su stvarali diktaturu proletarijata a oni stvaraju diktaturu lopova, ološa i tajkuna pljačkaša.

ODGOVORITE
Name

Izbjeglica

30.08.2021 08:04

A ljepote kada ne budu vise u novinama.

ODGOVORITE
Name

SDS

30.08.2021 12:49

Niste ni vi bili puno bolji. Naučili su oni posao od vas. Gori su od vas utoliko sto su sve uništili i pokrali. Vi ste odveli ste narod u rat i izdali. Mladost izgunula ni zašto, da bi vi sjedili u foteljama i prepucavali se. Sad ste samo uhljebi i zao vam sto niste na vlasti, a da jeste bili bi isti kao crveni sektasi. Niste vi sposobni da budete vlasti, a i nećete jer je najlakše primati platu, ništa ne raditi, pomalo zalajati i čuvati fotelju.

ODGOVORITE