Bijeljina: Povećan broj pacijenata u kovid bolnici

U Bijeljini je povećan broj pacijenata upućenih u kovid bolnicu, a riječ je o licima sa sve težim kliničkim slikama, konstatovano je na današnjoj sjednici Kriznog štaba Bolnice "Sveti vračevi".

Republika Srpska 29.08.2021 | 14:32
Bijeljina: Povećan broj pacijenata u kovid bolnici

U kovid bolnici je 25 pacijenata, od kojih je šest na respiratorima, 13 na kiseonickoj podršci, dok je pet sa srednje teškom kliničkom slikom.

Krizni štab ponovo poziva stanovništvo da se vakciniše, saopšteno je nakon sjednice održane zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Dom zdravlja Bijeljina od sutra do subote, 4. septembra, nastavlja masovnu vakcinaciju protiv virusa korona bez zakazivanja, najavljeno je iz ove zdravstvene ustanove.

Vakcinisanje u Vakcinalnom centru Doma zdravlja sutra će biti od 7.30 do 12.30 časova "astra zenekom".

U istom terminu u utorak i srijedu, 31. avgusta i 1. septembra, na raspolaganju će biti "sinofarm".

U četvrtak i petak, 2. i 3. septembra, građanima će biti dostupna ruska vakcina "sputnjik ve" od 7.30 do 12.30.

U subotu, 4. septembra, građani će biti vakcinisani kineskim "sinofarmom" u terminu kao i tokom cijele sedmice od 7.30 do 12.30.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Nole

29.08.2021 13:02

A sto nas pozivate da se vakcinisemo kad je u bolnici bar 20-30 posto vakcinisanih...

ODGOVORITE
Name

Uhh

30.08.2021 07:50

Jos da nam nije najveca smrtnost. Kako bi se tek onda hvalili.

Name

doktori moji

29.08.2021 14:52

Može li vakcinisani dobiti kovid,pa normalno da može.Može li ga dobiti od nevakcinisanog,pa normalno da može.Može li vakcinisani zaraziti kovidom nevakcinisanoga,pa normalno da može ......Pa koji onda moj primam vakcinu ,pa da ti bude lakše prebolit grip u nadi da nećeš umreti.Ima li bez vakcine,bez bolnice i bez ikakvih simptoma preživelih gripa,pa normalno da ima.....Pa jel normalno da se vakcinišem eksperimentalnom surogat vakcinom koja ne sadrži umrtvljen virus ,pa jeste normalno kad niko nikad nigde na svetu nije izolovao živ virus kovida a napravili vakcinu....Sad će neko reći da sam protiv vakcina ama ne primio sam sve normalne vakcine ali neću i ovu surogat koja je strano telo unutar našeg organizma jer je nikad neće moći našimunološki sistem neutralisati zato što to unutar injekcije ne postoji virus koji bi naš organizam neutralisao da bi izazvao imunološki odgovor.Nasilno izazvat imunološki odgovor je dioba ćelija i to je najbolji put u rak organizma jer takav lanac neće imati ko unutar organizma da ga kontroliše zato i imaju injekcije rok trajanja....

ODGOVORITE
Name

Tja

29.08.2021 15:02

Opet pravite gužvu na vakcinaciji, dođeš zdrav vratiš se bolestan.ako hoćete već nešto da uradite,napravite više punktova ovako će se narod razboljeti.

ODGOVORITE
Name

duki is back

30.08.2021 08:38

ko vam je kriv kad idete na Dodikove skupove

ODGOVORITE