Odbojkašice BiH izgubile u četvrtom kolu EP od Belgije

Ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od selekcije Belgije u četvrtom kolu Grupe A rezultatom 3:0 u setovima.

Sport 24.08.2021 | 18:54
Odbojkašice BiH izgubile u četvrtom kolu EP od Belgije

Rezultat po setovima je glasio 25:23, 25:19, 25:15.

U prvom setu velika borba vodila se za svaki poen. Naš tim je imao prednost tokom cijelog prvog seta, a u jednom trenutku ta prednost iznosila je i 4 poena razlike. Belgijanke su nažalost ipak uspjele da se vrate u egal, te su u samom finišu seta uspjele da preokrenu i riješe ga u svoju korist sa 23:25.

Drugi set obilježila je odlična igra reprezentacije Belgije. Naše djevojke nisu uspjele naći odgovor za borbenu igru Belgijanki koje su na kraju set riješile u svoju korist sa 25:19.

Na početku trećeg seta viđeno je dosta borbe i uzbuđenja, a igralo se uglavnom poen za poen sve do polovine. Tada Belgijanke prave seriju i odlaze na +6. Tu prednost su uspjele sačuvati do kraja i treći set riješiti u svoju korist rezultatom 25:15.

Naš tim se nakon četiri kola nalazi na petoj poziciji sa tri osvojena boda. Prvoplasirana je Rusija sa 10 osvojenih bodova, ali i susretom više u odnosu na Srbiju koja ima bod manje, trećeplasirana je selekcija Belgije koja ima 8, Francuska je četvrta sa 3 osvojena boda, dok je Azerbejdžan posljednjeplasirani bez bodova.

Zmajice očekuje još jedan meč grupne faze u četvrtak kada će sa početkom od 17 sati snage odmjeriti sa Rusijom.

Večeras će biti odigran još jedan susret u našoj grupi, a sastat će se domaćin Srbija i Azerbejdžan sa početkom od 20 sati.

(N1)

Komentari / 0

Ostavite komentar