Nesreća u Neumu: Djevojčica prebačena u bolnicu

Petogodišnja djevojčica s povredama glave prebačena je u bolnicu u Dubrovniku nakon sudara vodenog skutera i plovila pedaline u neumskom zalivu, izvijestila je policija Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) sa sjedištem u Mostaru.

Bosna i Hercegovina 04.08.2021 | 17:36
Nesreća u Neumu: Djevojčica prebačena u bolnicu

Djevojčica, švajcarska državljanka, zajedno s još četiri osobe nalazila na pedalini kada je u pedalinu udario vodeni skuter. Skuter je udario u dio plovila gdje se nalazila djevojčica. Ona je od siline udara zadobila povrede glave.

Odmah joj je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja u Neumu nakon čega je kolima hitne pomoći odvezena u bolnicu u Dubrovniku.

Na skuteru su se prema policijskome izvještaju nalazila dvojica muškaraca, a njima je upravljao mladić iz Sarajeva.

Kapetan Stojan Šutalo iz Lučke kapetanije u Neumu naveo je kako je do pomorske nezgode došlo jer se skuter nalazio na nedopuštenoj udaljenosti od obale. Pedalina je naime bila udaljena na 150 metara od obale, dok vodeni skuter mora biti udaljen od obale najmanje 300 metara.

(Hina)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Solun

04.08.2021 17:19

Imao sam priliku prije mijesec dana gledati divljanja tih psihopata na skuterima u Neumu i niti jednom za 15 dana nisam vidio lucku kapetaniju ...

ODGOVORITE
Name

Re

04.08.2021 18:24

Tacno! Nema patrola da takve likove kazne.

Name

D

04.08.2021 19:48

U Neumu me to iznenadilo Skuteri su tik uz kupače. I toliko su glasni da iritiraju. Skutere izbaciti na periferiji grada. Ništa nije čudno što se to desilo. Toliko su puta prošli tik uz kupače.

ODGOVORITE
Name

007

04.08.2021 20:07

Kazniti kao prvo grad Neum,pa onda tog majmuna sto je tako vozio.Sta ako djevojcica ostane invalid ili nakaza.Njen zivot za sva vremena unistena radi njegove prazne glave tj.slamarice.Odes na odmor s djetom i presjedne ti...zalosno.

ODGOVORITE