Belivuk napravio haos u ćeliji, vikao i prijetio

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je juče optužnicu protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i preostalih 29 članova njihove kriminalne grupe zbog sumnje da su počinili najmonstruoznije zločine.

Srbija 31.07.2021 | 18:48
Belivuk napravio haos u ćeliji, vikao i prijetio

Za Belivuka i Miljkovića prema nezvaničnim informacijama zatražena je doživotna robija što je navodno Belivuka do te mere razbesnelo da je urlao i napadao cimere u svojoj ćeliji!

Optužnica koja je napisana na nekoliko stotina strana sa svim dokazima i ostalim optužbama upućena je u sud na potvrđivanje.

Monstruozna ekipa Velje Nevolje u ovom trenutku se tereti za pet ubistava, nelegalno držanje i rasturanje narkotika i oružja, otmicu i silovanje. Optužnica sadrži detaljne opise stravičnih zločina među kojima su ubistva u "kući smrti" u Ritopeku.

Belivuk prema nezvaničnim saznanjima beogradskih medija nije dobro primio informaciju o podizanju optužnice.

- Do poslednjeg trenutka nadao se da će uz pomoć svojih prijatelja spolja da se izvuče na slobodu. Međutim, kad je primio informaciju o optužnici, najpre je počeo da urla u ćeliji i da psuje, a zatim je nasrnuo i na jednog od svojih cimera koji je pokušao da ga smiri - navodi izvor Alo upućen u dešavanja.

Velja Nevolja je prema njegovim rečima sve vreme vikao i pretio.

- Vikao je: "Neće vam ovo proći!" Nije jasno kome se tačno obraćao. Za razliku od njega ostali uhapšeni su zanemeli jer su shvatili da je zaista kraj i da najverovatnije većina njih decenijama neće biti na slobodi i neće videti svetlost dana - tvrdi izvor.

Prema najnovijim informacijama Tužilaštvo će tražiti od suda da optuženima produži pritvor još 30 dana budući da im ističe u ponedeljak 2. avgusta.

- Sud treba da potvrdi optužnicu, a nije isključeno da će biti dopunjavana - tvrdi izvor iz istrage.

Na spisku žrtava klana Belivuk - MIljković našli su se Pink panter Milan Ljepoja, Aleksandar Gligorijević Puki, Goran Veličković Goksi, Lazar Vukićević i Zdravko Radojević. Sumnja se da su svi završili u kući smrti gde su mučeni, kasapljeni i ubijani na najbrutalniji način.

Pored oružja i droge u kući je zaplenjena i mašina za mlevenja mesa u kojoj su pripadnici grupe mleli svoje žrtve koje su prethodno kasapili na najsitnije delove.

Policija je došla i do fotografija na kojima Belivuk i njegovi pajtosi poziraju nasmejani pored izmučenih i iskasapljenih žrtava. Fotografije su skinute s aaplikacije "Skaj" koju su članovi ekipe koristili za međusobnu komunikaciju.

(Kurir)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

PTPC

31.07.2021 20:08

Ovaj da je ranije rodjen poslala bi ga drzavna bezbednost Srbije u BiH i Hr da ratuje, kao sto su Arkana i Legiju slali.

ODGOVORITE
Name

Ptss

31.07.2021 21:08

"Ptpc" je kao psihički poremećaj ptss. Jesu, vala, psihipate islamofobske!

Name

PTPC(latinica)

31.07.2021 21:10

A kako znaš da ga neće iskorostiti za neke prljave rabote u BiH?

Name

ALEKSANDAR LAJIĆ - SRBAC

31.07.2021 23:08

RE "Legija" je gospodin, za "Arkana", a i ove klošare kao što je i ovaj Velja. Bar je bio profesionalni vojnik, u to vrijeme, ovi mu "vojno" nisu ni do gležnjeva. A i te iz "vrha" države, koji su ga tada slali po raznim ratištima, pa mu onda "fino" obezbjedili smještaj do 76. godine (mada možda bude i revizije, već sledeće godine). Oni se izvukli svi, troše pare, ne odgovaraju za svoja "djela". Što će, kada može on, za njih sve.

Name

Realista

01.08.2021 13:38

Nešto kao Ramuš Haradinaj, Naser orić? Arkana niko nije slao, on je sam išao i pljačkao. Vidiš, svi narodi na planeti imaj svoje zločince a i krvnike.

Name

Bar je obezbedio porodicu

31.07.2021 21:50

Neka robija za zlocine ali posto izgleda niko ne postavlja pitanje porijekla njegove imovine. Vjerovatno je zestoko obezbedio djecu i zenu da ne moraju nista raditi do kraja zivota. Pa i to je neki rezultat u zivotu.

ODGOVORITE
Name

Dzo

01.08.2021 06:08

Hhhhh