Haiti: Misteriozna smrt, umiješana i bivša sudija?

Policija Haitija saopštila je da je među osumnjičenima za ubistvo predsjednika Žovnela Moiza i bivša sudija Vrhovnog suda Vendel Kok Telo, za koju tvrde da se sastajala sa kolumbijskim plaćenicima koji su ga likvidirali.

Svijet 31.07.2021 | 15:12
Haiti: Misteriozna smrt, umiješana i bivša sudija?

Vlasti su izdale nalog za hapšenje sudije Vendel Kok Telo, koja je smijenjena u februaru ove godine kada je Moiz objavio da se protiv njega planira državni udar.

Kolumbijski plaćenici i dvojica Amerikanaca porijeklom sa Haitija, koji su uhapšeni poslije Moizovog ubistva 7. jula, priznali su da su se sastajali sa sudijom Kok Telo, prenosi Rojters.

– Nekoliko njih je izjavilo da su bili u njenoj kući i policiji su dostavili dokumenta potpisana tokom tih sastanaka- rekla je portparol policije Haitija Mari Mišel Verije.

Ima još mnoštvo otvorenih pitanja u vezi sa ubistvom predsjednika Haitija, između ostalih i kako su ubice uspjele da prođu obezbjeđenje u Moizovoj kući, a jedan od najviših zvaničnika njegove administracije uhapšen je pod sumnjom da je sarađivao sa atentatorima.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

DOKTOR

31.07.2021 20:29

Ma to je pravo nemoguće, nije valjda neko iz vlasti korumpiran ha haaaaa

ODGOVORITE