Vatrogasci u šoku nakon nesreće u Slavonskom Brodu

Komandir JVP-a Slavonski Brod Ivan Vuleta i zamjenik komandira Mario Tonček komentarisali su stravičnu nesreću na auto-putu A3 kod Slavonskog Broda u kojoj je poginulo 10 osoba. Oni su prvi došli na mjesto nesreće.

Bosna i Hercegovina 26.07.2021 | 21:53
Vatrogasci u šoku nakon nesreće u Slavonskom Brodu

Prva dojava je bila da gori autobus koji je sletio s auto-puta, međutim dolaskom na mjesto događaja vidjeli smo da se taj manji požar sam ugasio, no zatekli smo stravičnu scenu, puno povrijeđenih i puno mrtvih osoba. Naše ekipe koje su došle na teren odmah su zatražile pomoć iz JVP-a. S obzirom na udaljenost, ona je brzo i došla.

Odmah se krenulo u izvlačenje putnika koji nisu samoinicijativno izašli, uz njihove krike i jauke, a potom se krenulo u spašavanje ukliještenih osoba koje su se nalazile u autobusu i ispod autobusa. Prizori definitivno nisu za svakoga, to su teške traume, kako za putnika tako i za osobe koje spašavaju. Ništa vas ne može pripremiti na takve prizore. Ovako veliku nesreću s ovoliko smrtno stradalih osoba i povrijeđenih ne pamtim – rekao je Tonček.

Komandir JVP-a Slavonski Brod Ivan Vuleta kazao je da, nažalost, nakon ovakvih nesreća za vatrogasce ne postoji stručna psihološka pomoć.

– Bilo bi dobro da postoji neka služba koja bi promptno reagirala sama poslije ovakvih događaja, koja bi došla, obavila sve što treba sa svim hitnim službama. To je stresna situacija i dobro bi došla takva pomoć – kazao je Vuleta.

I sam će, rekao je, razgovarati sa svih 12 vatrogasaca i pitati ih kako se osjećaju nakon jučerašnje intervencije.

– U našoj službi poslije ovakvih intervencija radimo analizu, posebnu pažnju ćemo skrenuti na strašan događaj i stres koji su doživjeli, obaviti s njima razgovore i, ako bude potrebe, zatražiti pomoć. S obzirom na iskustvo koje imam ovdje, mislim da neće biti potrebna – rekao je Vuleta.

(Avaz)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Darko

26.07.2021 22:35

Svaka vama cast,kapa dole

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

26.07.2021 23:51

Težak je i mučan posao vatrogasca... Narod uvijek nešto pametuje ali suština je da je najbolje kad ne rade. Po pravilu jrealno ako slabo plaćeni za svoj posao, podcjenjeni u gradu ili državi. Naravno da ovo ne važi za visokopozicionirane starješine i šefove odsjeka čiji je jedini zadatak kako otežati posao svojim vatrogascima, kako im ukidati jedno po jedno pravo, smanjiti platu, i sl. uz obavezno vozanje službenim autom, medijsko eksponiranje i obaveznu demagogiju kojom pokušavaju dati kakvu takvu kredibilnost svojim diplomama kupljeni u Novom Sadu, Kiseljaku, Širokom i sličnim "one day" visokoškolskih ustanovama.

ODGOVORITE
Name

Vatrogasac

27.07.2021 11:54

Ovaj komentar je istinit do zadnjeg slova. Kao da je opisano stanje u mojoj vatrogasnoj jedinici, nažalost ni u ostalim nije bolje.