Nastavak rasprave o izmjenama Izbornog zakona BiH

Interresorna radna grupa za izmjenu izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine će na sjednici zakazanoj za danas nastaviti razmatrati prijedloge za izmjene Izbornog zakona BiH.

Bosna i Hercegovina 22.07.2021 | 08:24
Nastavak rasprave o izmjenama Izbornog zakona BiH

Tokom proteklog dvodnevnog zasjedanja, 12. i 13. jula, razmatrana su poglavlja koja se odnose na birački spisak, ovjeru i kandidiranje za izbore, provođenje izbora, te zaštitu izbornog prava i pravila ponašanja u izbornoj kampanji.

Predsjedavajuća Interresorne radne grupe Alma Čolo nakon te sjednice je izjavila novinarima da rade po preporukama ODIHR-a, OSCE-a, Transparency Internationala, a i ono što je ugrađeno u prijedlog Centralne izborne komisije BiH na dnevnom je redu.

"Idemo redom po poglavljima. Puno stvari smo izdiskutovali i u vezi s određenim stvarima imamo konsenzus, a na kraju ćemo glasati o svakoj izmjeni i dopuni Izbornog zakona", navela je Čolo.

Napomenula je da će o krupnim političkim pitanjima trebati postići dodatni konsenzus.

(Hina)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

RE

22.07.2021 06:36

JADNI STE VI KAD SE NATEŽETE ZBOG KRIMINALACA NA VLASTI I NESMIJETE NIŠTA NORMALNO ZAKONOM UČINITI ZA NARODE BIH.

ODGOVORITE
Name

bosanac i hercegovac

22.07.2021 07:50

Nikad ovi nece promjeniti izborni zakon,koji njima odgovara i stiti ih od svakog lopovluka i kriminala da nebi oni to radili protiv sebe i na svoju stetu dok ih neka sila ne primora.

ODGOVORITE