Radun: SNSD u FBiH djeluje protiv srpskih interesa

SNSD u Federaciji BiH nije glasao za konstitutivnost Srba u kantonima sa uglavnom hrvatskom većinom - tvrdi Radun.  

Bosna i Hercegovina 20.07.2021 | 22:14
Radun: SNSD u FBiH djeluje protiv srpskih interesa

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović danas u Drvaru razgovarao sa Duškom Radunom, jednim od ključnih predstavnika Srba u FBiH. Radun je predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) u FBiH.

Borenović je za Insajder.in rekao da je srpski narod u FBiH marginalizovan i da je bitno da ima konkretnu podršku od političkih aktera iz Republike Srpske: 

- Tek u nekoliko kantona je ostalo toliko Srba da mogu imati svoje izabrane političke predstavnike. U četiri kantona Srbi nisu konstitutivan narod, niti je priznato ćirilično pismo. U tim kantonima je na djelu i srbofobični vandalizam, na način da se čak i precrtavaju ćirilično ispisani saobraćajni znakovi, na šta sam kao poslanik reagovao i inicirao da Ministarstvo saobraćaja i komunikacija konkretno djeluje da se ovaj problem riješi. Rekli su da će biti formirana radna grupa koja će analizirati stanje, a u narednom periodu ćemo vidjeti da li su i šta uradili po tom pitanju", kaže Borenović, koji je poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH. 

On je rekao da je sa Radunom razgovarao o položaju Srba u Kantonu 10 i generalno u FBiH:

"Situacija nije dobra i u FBiH je potrebno objedinjavanje srpskih političkih snaga koje su i do sada patriotski djelovale, da bi imali adekvatno političko predstavljanje i bolji položaj. Na to možemo uticati i mi, koji djelujemo u prvom redu u Republici Srpskoj. Naš narod u FBiH ne smije biti zapostavljen. U narednom periodu u planu je da razgovaram i sa predstavnicima Srba iz drugih mjesta u FBiH", rekao je Borenović za Insajder.in.

Duško Radun, bivši poslanik SNS-a u Parlamentu FBiH, rekao je da je sa Borenovićem dogovorio zvanični sastanak koji bi trebao biti održan sredinom avgusta:  

"Naravno, zalažem se za ideju objedinjavanja srpskih političkih faktora koji su i do sada djelovali patriotski, te u skladu sa tim u avgustu ćemo imati sastanak sa patriotskim strankama iz Republike Srpske. Tu ne mislim na SNSD, koji su u partnerstvu sa SDA i HDZ i djeluje protiv srpskih interesa, a koji, podsjetiću, nisu glasali za konstitutivnost Srba u kantonima sa uglavnom hrvatskom većinom.  Zadovoljan sam razgovorom sa predsjednikom PDP-a koji je pokazao namjeru da svojim političkim djelovanjem pomogne poboljšanju statusa Srba u FBiH, za šta se mi, koji ovdje živimo i politički djelujemo, borimo već dugo", istakao je Radun.

(Insajder.in)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Браво Бране

20.07.2021 21:00

Тако је, саборче!

ODGOVORITE
Name

Mirko

20.07.2021 21:01

Borenovic okuplja, Dodik razjedinjene. Eto ko je patriota a ko izdajnik

ODGOVORITE
Name

Gavrilo

21.07.2021 06:21

Pa dodig je hrvat, i sve sto radi, pljacka, laze, krade i unistava ovaj narod po nalogu vatikana.

Name

Legenda

20.07.2021 21:01

Tako je, Borenoviću!

ODGOVORITE
Name

Dejan

20.07.2021 21:01

Posteni Radun, neka mu se zahvale ovi iz Fk Sargovac sto nisu usli u regionalnu ligu. Uze nam Radun par stoja i pusti nas

ODGOVORITE
Name

Grmec

20.07.2021 21:20

Dobar covjek u pogresnoj stranci.

ODGOVORITE
Name

GTI

20.07.2021 21:45

Posteni Radun

ODGOVORITE
Name

Nekoizmase

20.07.2021 21:57

Pa to rade i ovdje. Jesi otkrio toplu vodu. Al ne krivim ih, nek rade kad je narod ocigledno zadovoljan . Propast srpskog drustva u cjelini nazalost

ODGOVORITE
Name

Re

21.07.2021 07:56

Propast je samo tamo gdje ima SNSD i biće i dalje ako ih na Izborima 2022 pustimo da imaju i jedan glas. Bagru treba skinuti za sva vremena jer opet kradu iz firmi i gomilaju pare za Izbore. Smišljaju već sada naslove za rtrs i svoje novine da mogu da lazu i ulivaju strah narodu. Opozicija se mora spremati za podvale i promptno odgovarati na svaku laz i podvalu.

Name

Lakauzer

21.07.2021 04:35

Pa to zna svako malo dijete ove drzave da SNSD stranka koja samo gleda svoga interesa.stranacko zaposljavanje i guljenje koze narodu i ovoj drzavi .bogovske plate funkcionera i nevidjena pljacka ..Nista dobro za narod ..ali kad pogledas ko vodi ovu sektu kakav kriminalac i mafijas inda pomislis ..dobro je..

ODGOVORITE
Name

40 Britanskih obaveštajaca...

21.07.2021 05:46

Ništa novo, oni oduvjek rade, protiv interesa Srbskog naroda i to veoma uspješno, "glavni baja" i njegova sekta!

ODGOVORITE
Name

Lule

21.07.2021 06:47

Koliko čovjek mora biti naivan, pa da povjeruje da će Dodik, Željka i Kasipović štititi srpske nacionalne interese, pogotovo u Federaciji.

ODGOVORITE
Name

Radovan

21.07.2021 06:52

Dodik se bori više za Hrvate šta vas čudi.Poslije Pelješkog mosta budali nikad dosta.U životi veći patriota i lažov nije viđen od Dodika.Čovjek je zlo 21 vijeka za srbe.

ODGOVORITE