Uoči sastanka sa Kurtijem: Predaja nije opcija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas na putu za Brisel, gdje će se sastati sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, da su razgovori sa albanskim predstavnicima važni jer se time čuvaju mir i stabilnost.

Srbija 19.07.2021 | 09:22
Uoči sastanka sa Kurtijem: Predaja nije opcija

"Nikada nije posebno prijatno ni putovanje, ni boravak u Briselu kada vodite razgovore sa albanskim predstavnicima. Međutim, za Srbiju je to važno, jer time pomažemo našem narodu na KiM, čuvamo mir i stabilnost koji su od presudnog značaja za ekonomski napredak cele Srbije", napisao je Vučić na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav".

On je objavio fotografiju iz aviona na kojoj pregleda materijale pred sastanak sa Kurtijem.

"U avionu, uvek, baš kao u studentskim danima, obnavljam gradivo i pripremam se za teške sastanke. Predaja nije opcija", naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih institucija Kosova, Aljbin Kurti, sastaće se danas u Briselu, na novoj rundi dijaloga Beograda i Priština na visokom političkom nivou.

Nova runda razgovora u Briselu predviđeno je da počne u 14 časova bilateralnim sastancima dvije strane sa posrednicima EU.

(Tanjug)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Jaffa

19.07.2021 07:32

Nema predaje! Šta god političari zakuvali.

ODGOVORITE
Name

Srbi su

19.07.2021 08:18

Najborbeniji narod na planeti, njih ne mozete ukrojiti ni u jedan svijetski poredak a da ne misle glavom i ako znaju da gube,uvijek na strani istine i bez zestoke borbe nedaju slobodu i pravdu kao osnov za ljudska bica....

ODGOVORITE
Name

Re Srbi su

19.07.2021 09:35

Upravo tako. Svi narodi na Balkanu su pognuli kicmu iako nisu bombardovani i postali su vazali SAD i Njemačke. Iako joj to nije u genima i Crna Gora se priključila beskičmenjacima. Vučić regionu daje vakcine, a komšije na svakom uglu zabiju nož u leđa Srbiji. Teško je opstati jagnjetu među zvjerima, a još te zvijeri optužuju da si genocidan, samo zato što se boriš za opstanak Srba.

Name

RE RE Srbi su

19.07.2021 11:37

Daje vakcine, lijepo od njega, samo znaš da je skuplje uništiti te vakcine nego pokloniti ih, šta se praviš pametan pa nešto pišeš

Name

Tahana

19.07.2021 08:40

Politicarima vjerovati nakom 20 godina iste politike je suludo.

ODGOVORITE
Name

Hudini

19.07.2021 09:58

Samo nam je sreca sto u ovom istorijskom trenutku imamo tako jednu moralnu i ljudsku gromadu na celu drzave!I tako pametne ljude u ekselencijinom okruzenju,pocev od vulina,vujovicke i joksimovicke!

ODGOVORITE
Name

KMET SIMAN

19.07.2021 12:55

Dodatak prethodnoj misli, kaže ovaj i onaj čovek da više nikad neće dozvoliti oluju, ja kažem da nema ni potrebe za olujama koliko nas je ostalo tamo biće dovoljan i dašak a za nas ovdje naziv će biti ako bude povjetarac

ODGOVORITE