Danas oblačno, popodne mogući pljuskovi

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH prije podne će biti pretežno oblačno vrijeme, a popodne promjenljivo uz uslove za po koji pljusak praćen grmljavinom i temperaturu od 25 do 32, na jugu do 36 stepeni Celzijusovih.

Bosna i Hercegovina 10.07.2021 | 09:30
Danas oblačno, popodne mogući pljuskovi

Ujutru promjenljivo do pretežno oblačno u većini predjela, mjestimično je moguća koja kap kiše, na krajnjem jugu pretežno vedro i sunčano, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana na jugu će biti sunčano, a u ostalim predjelima umjereno oblačno. Poslije podne promjenljivo uz uslove za po koji pljusak praćen grmljavinom uglavnom od centralnih predela ka istoku i jugoistoku, gdje su moguće lokalne nepogode praćene gradom i jačim vjetrom u zoni padavina.

U noći na nedjelju i dalje će biti lokalne nestabilnosti. Dnevna temperature malo niža nego prethodnih dana, noću lokalno svježije.

Duvaće slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica 12, Han Pijesak 16, Ivan-sedlo 17, Čemerno, Sokolac 18, Gacko 19, Zvornik, Višegrad, Gradiška, Gradačac i Sarajevo 20, Tuzla i Zenica 21, Bijeljina, Doboj i Bihać 22, Bileća, Prijedor 23, Banjaluka 24, Trebinje 25, te Mostar 27 stepeni Celzijusovih.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar