Novi predsjednik PDP Prijedor: Raditi za dobrobit građana

Na večerašnjem devetom Saboru PDP-a održanom u Prijedoru, Miodrag Deretić izabran je jednoglasno za novog predsjednika Gradske organizacije ove stranke. Nakon Izborne skupštine organizovano je druženje sa građanima gdje je poručeno da je Prijedor značajan za sve promjene kako na nivou grada tako i čitave Republike Srpske.

Republika Srpska 08.07.2021 | 21:56
Novi predsjednik PDP Prijedor: Raditi za dobrobit građana

Na Saboru Gradske organizacije Partije Demokratskog progresa  Prijedor koja je održana u ovom gradu, Miodrag Deretić izabran je za predsjednika Gradske organizacije ove stranke. Kako je Deretić poručio svjestan je odgovornosti koja ga čeka a prvi korak koji će uraditi jeste obaviti razgovore sa svim predstavnicima političkih partija u Prijedoru koji će raditi za dobrobit građana.

 „Svjestan sam da nas puno posla čeka i šta se sve dešavalo u Prijedoru od rata pa do danas. Svjestan sam i činjenice kao dijete ovoga grada da je Prijedor od 1996.godine do danas devalvirao od drugog grada RS. Kada je u pitanju budžet grada on je sedmi u Republici Srpskoj ,ostali smo između ostalog i bez kompletne industrije koja je dominirala prije rata gdje je svaki treći čovjek bio zaposlen , a danas je situacija po tom pitanju apsolutno nezadovoljavajuća“, rekao je Miodrag Deretić, predsjednik GO PDP-a Prijedor. 

Izbornoj skupštini PDP-a  prisustvovao je i predsjednik te stranke Branislav Borenović koji je rekao da je Prijedor značajan za sve promjene kako na nivou grada tako i čitave Republike Srpske,  a očigledno je da PDP dobija sve veću podršku građana.

Nakon Sabora , PDP je organizovao na malom Trgu u Prijedoru javni skup pod nazivom „Razgovor sa građanima“ gdje je poručeno da su građani željni novih politika i dobrih rješenja.

„Mislim da interesovanje  pokazuje koliko su ljudi željni novih politika i dobrih rješenja. Jednog odgovornijeg odnosa prema javnom dobru i onome što RS treba da bude. Za svakog njenog čovjeka jednako mjesto za život i jednake šanse i zakone koji vrijede. Jednakost i normalnost te kvalitet života. To su stvari koje interesuju svakog čovjeka koji hoće da živi od svog rada  i posla i na taj način doprinosi opstanku u Republici Srpskoj“, rekao je Borenović. 

"Prijedor je specifična lokalna zajednica ne samo u političkom smislu nego u opštem društvenom smislu i značajna je za ovu regiju. Jako je bitno da sve one politike koje su loše iskomuniciramo u pravom svjetlu zašto su loše ali isto tako da nešto što možemo mi da učinimo da iznesemo u javnost kao dobro“, rekla je 
Jelena Trivić poslanik PDP-a u NS Republike Srpske.

Politika Partije Demokratskog progresa dobija sve veću podršku građana u čitavoj Republici Srpskoj i od izuzetne važnosti je da na predstojećim izborima odigramo važnu političku utakmicu koja će donijeti pobjedu zajedničkih partnera iz opozicije da se konačno formira kvalitetna Skupštinska većina u Srpskoj  i narodna Vlada koja će biti u funkciji svakog građanina, poručeno je sa javnog skupa. 

(BN) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Marko

08.07.2021 20:54

Vidjel ja mihaljicu il se varam

ODGOVORITE
Name

Zuća

08.07.2021 20:58

E i sa tobom će daleko dogurat...

ODGOVORITE
Name

Па

08.07.2021 21:00

Ко је на власти у Приједору?

ODGOVORITE
Name

Da povracas

08.07.2021 21:14

Svi vi radite za dobrobit gradjana ama bas svi!

ODGOVORITE
Name

Prijedor u srcu

08.07.2021 21:53

A sto su sa SNSD om u koaliciji u Pd??? A kofol opozicija su???

ODGOVORITE
Name

Obavjestajac

08.07.2021 21:55

U koaliciji sa crvenim??? Nikad tako pobjediti necete. A stavili ovog starca, crveni mu iz ociju vire.

ODGOVORITE
Name

Bekrijaa

09.07.2021 05:29

PDP je u Prijedoru u koaliciji sa Crvenom sektom.

ODGOVORITE