Poznato ko će nositi zastavu Srbije na Olimpijskim igrama

Košarkašica Sonja Vasić i vaterpolista Filip Filipović nosiće zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igra u Tokiju, potvrdio je Olimpijski komitet Srbije (OKS).

Sport 02.07.2021 | 16:31
Poznato ko će nositi zastavu Srbije na Olimpijskim igrama

Predsjednica Sportske komisije Olimpijskog komiteta Srbije Milica Mandić nedavno je najavila, a danas je stigla zvanična potvrda - zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju zajedno će nositi sportista i sportistkinja, a ova čast pripala je Sonji Vasić i Filipu Filipoviću.

Odluka je donijeta na sjednici Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije. Ovo je prvi put u istoriji Olimpijskih igara da će zastave svih zemalja nositi dvoje sportista, iako su neke države ranije uvele ovu praksu na ceremoniji zatvaranja.

"U cilju unapređenja rodne ravnopravnosti na ceremoji otvaranja Olimpijskih igara prvi put u istoriji zastavu svake zemlje nosiće sportista i sportistkinja", otkrila je nedavno Milica Mandić, olimpijska šampionka iz Londona koja je nosila zastavu na cermoniji zatvaranja Igara te 2012.

Filip Filipović će sa vaterpolistima pokušati da odbrani zlatnu medalju osvojenu prije četiri godine u Riju, dok će Sonja Vasić sa svojim drugaricama pokušati da ode dalje nego u Brazilu prije četiri godine kada je osvojena bronzana medalja.

Olimpijske igre u Tokiju na programu su od 23. jula do 8. avgusta.

(Kurir)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dajte

02.07.2021 14:41

Je rudonji on je njznacajniji

ODGOVORITE